www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Mini se Sordem míří na Korsiku

12. dubna 2012 • 11:45

Z firmy Prodrive dnes ráno vyšly zajímavé zprávy. Dani Sordo totiž nastoupí do dalšího podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge, kterým bude středomořská Tour de Corse. Pro Španěla i pro Mini to bude premiéra v tomto šampionátu. Sordo pojede s vozem vlastněným francouzským týmem Drive-Pro a přestavěným do specifikace Super Production.

Pierre Campana - Sabrina de Castelli, Mini JCW WRC - Rallye du Var 2011

Ta je téměř identická s vozem WRC, má však menší, třicetimilimetrový restriktor, menší zadní křídlo, jiný přední nárazník a několik dalších drobných odlišností. Pro Sorda to bude rovněž debut s tímto vozem, doposud totiž závodil jen se silnější specifikací WRC.

Tour de Corse není pro Španěla novou soutěží, účastnil se jí v dobách, kdy byla ještě součástí kalendáře mistrovství světa. V letech 2006 a 2007 zde opakovaně dosáhl na celkové třetí místo. Náročné zatáčkovité asfalty jsou velkou výzvou, Sordo ale na zpevněném povrchu při třech posledních startech na Monte, ve Francii a Německu vždy dojel na stupních vítězů a tak i na Korsice bude pomýšlet na nejvyšší mety.

„Tour de Corse je jedna z klasických rally a je škoda, že už není v kalendáři MS,“ říká Sordo. „Mám tuto soutěž opravdu rád, protože je hodně technická a člověk musí být při řízení opravdu precizní. Naše Mini SPC sice bude mít trochu jiný motor a aerodynamiku, ale podvozek zůstane prakticky shodný s WRC, takže jsem přesvědčený, že mu korsické tratě budou sedět.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist