www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Bude místo Mecseku v IRC Targa Florio? A kdy?

13. dubna 2012 • 08:00

Jak jsme psali již téměř před měsícem, maďarská Mecsek Rallye vypadla z kalendáře seriálu IRC. Horkým kandidátem na její místo byla italská Targa Florio, které se však nedaří vyřešit problém s termínem své soutěže.

Toshihiro Arai - Dale Moscatt (Subaru Impreza R4) - Canon Mecsek Rallye 2011

Targa Florio je totiž naplánována na třetí červnový víkend, pouhý jeden týden před Geko Ypres Rally. Stihnout během dvou týdnů dva takto náročné závody je hlavně z logistického hlediska velký problém. Proto organizátoři Targa Florio požádali italskou federaci o přesun soutěže na původní termín Mecseku.

Federace CSAI však ústy svého 'šéfa' Damiani Sticchiho řekla rezolutní „NE“. Což je pro italské organizátory problém. Pokud by násilně přesunuli podnik na první červnový víkend, přijdou o italský šampionát CIR, když zůstanou na současném termínu, přijdou o jedinečnou šanci dostat se do společnosti soutěží v IRC.

Organizátoři společně se zástupci Eurosportu momentálně pracují na vyřešení tohoto problému. Jako varianta se nabízí vyslání speciálního trajektu pro soutěžící. Byla by ale tato varianta tím nejsprávnějším řešením?

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist