www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Francois Delecour pojede Korsiku s Renaultem

24. dubna 2012 • 17:20

Legenda světového soutěžního sportu Francois Delecour se opět představí v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Tentokráte to bude na Tour de Corse za volantem soutěžního speciálu Renault Megane RS.

Francois Delecour

S vozem, se kterým se svězl již při prvním díle rumunského šampionátu, tentokrát nebude bojovat o nejvyšší příčky v absolutní klasifikaci, bude ale moci útočit na prvenství v klasifikacích produkčních vozů a 2WD.

„Jsem hodně šťastný, je to pro mě jako druhé dětství. Už jsem měl možnost si Renaulta vyzkoušet, je to hodně zajímavé auto. Dobře se ovládá, má i dobrý výkon. Trochu mi to připomíná Peugeot 309, který jsem hodně dávno používal - dobře vybalancované auto s dobrým přenosem výkonu. Není to jako staré auta kategorie F2 jako Peugeot 306 Maxi, výkon těchto aut byl hodně brutální a fyzicky náročný na řízení. Řídit Renault je oproti tomu brnkačka,“ řekl Francois Delecour.

Devětačtyřicetiletý pilot se na Korsice objeví se svým obvyklým spolujezdcem Dominiquem Savignonim, který již po letošní Rallye Monte Carlo uzavřel svou soutěžáckou kariéru. „Vím, že chtěl už po Monte Carlu skončit s aktivní kariérou, ale podařilo se mi ho přesvědčit pro společný start na Korsice. Už se nemůžu dočkat,“ řekl závěrem Delecour.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist