www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Korsika: Ohlasy po RZ 10 (+ MP3)

12. května 2012 • 17:25

Ohlasy po prvních ranních zkouškách se bohužel zpozdily kvůli nefunkčnímu připojení k internetu, takže je bohužel přinášíme s velkým zpožděním, zatímco již připravujeme ohlasy zaznamenané před poslední sekcí letošní Tour de Corse.

Jean Marc Manzagol, Peugeot 207 S2000 - Tour de Corse 2012

Komentáře ze servisní zóny po RZ 10 v Maccinagiu ve ve formátu MP3

Dani Sordo: „Bylo to OK. Na první vložce jsme měli moc dobrý pocit, druhá byla lepší, ale je moc dlouhá a pěkná s hodně těžkou pasáží prostřed, ale celkově to bylo moc hezké. Na další sekci musíme udělat něco s autem, aby bylo víc agresivnější, protože je to hodně plynulé. Rádi bychom něco zkusili, ale nemůžeme si dovolit ztratit kvůli tomu čas, takže jen malinké změny. S pneumatikami bylo všechno v pořádku.

Pierre Campana: “Pro mě to byl dobrý start do dnešního dne. Byl jsem trošku opatrnější kvůli brzdám, protože na té dlouhé vložce je to na ně hodně náročné. Auto funguje moc dobře, je to OK. Souboj o druhé místo je urputný, musím tlačit, abych ho udržel.

Jan Kopecký: “Na první jsme jeli rychle, krásně mi seděla. Dvojka byla náročná, celá úzká a nepřehledná, nesedla mně ani Pavlovi, oba jsme tam dělali chyby a bylo to strašně znát. Jeli jsme tak, abysme to nerozbili. Je to nejtěžší vložka co jsem na Korsice zažil.

Bryan Bouffier: “Nejsem spokojený. Na první zkoušce jsem netrefil odbočku a ztratil pár vteřin, na druhé jsme se po pár kilometrech ztratili v rozpise, což v naší pozici není moc dobré. Potřebuji odvádět stoprocentní výkon, takže budu muset zabrat při dalších dvou průjezdech. Zkusím stáhnout náskok na kluky před námi.

Andreas Mikkelsen: “Bylo to OK, bez problémů. Jedeme vlastním tempem, smějeme se a užíváme si to. Nemáme co získat nebo ztratit, prostě se bavíme. Mohli bysme přidat, ale v naší situaci by to byla hloupost, abysme něco vyvedli. Pořád něco zlepšujeme na autě, určitě podnikneme nějaké změny i na další kolo.

Craig Breen: “Nezatočili jsme do levé pomalé zatáčky přes most a trefili předkem jeho parapet. Trochu jsme poškodili auto a nechali tam nějaký čas, pak jsme ještě tak dva kilometry před cílem dostali defekt a zase ztratili. Jsem fakt naštvaný, protože jinak to mohl být dobrý čas. Pokud jde o auto, je fakt dobré, povedlo se nám nastavit.

Sepp Wiegand: “Tyhle zkoušky byly opravdu pěkné. První byla na konci hodně rychlá, dost jsme tam ztratili, protože jsem měl nějaké chyby v rozpisu, v krátkých zatáčkách, které se daly jet naplno. Zbytečně jsem brzdil nebo ubíral plyn. Druhá zkouška byla fakt krásná, ale hodně úzká. Neměli jsme ale potíže. Možná ve druhých průjezdech zrychlíme. Auto funguje velice dobře, i nastavení je v pohodě. Bylo to jen o tom rozpise.

Hermann Gassner: “První vložka nebyla špatná, ale nebylo snadné se vrátit na široký asfalt, ale chytili jsme dobrý rytmus. Druhá se nepovedla, v úzkém jsem si vůbec nevěřil. Je to hodně těžké, spousta přechodů ze širokého do úzkého, spousta pomalých zatáček a nikdy nevíte, jestli někde něco netrefíte. Je to nejtěžší zkouška celé rally. Je těžké držet rytmus a zůstat v klidu.

Andreas Aigner: “Krátká zkouška byla v pohodě, jen zrádná, protože startuje kilometr za tankovačkou a nedají se zahřát pneumatiky, takže to pár kilometrů trvá, než se zajedou. Druhá byla zrádná, v polovině jsme přišli o brzdy a pak zase na jejím konci, ale to jsme čekali, protože to bylo dlouho z kopce. Je horko, ale pneumatiky i v tomhle počasí fungují překvapivě dobře.

Tošihiro Arai: “Zlomila se nám řadící páka, zůstal jen pahýl. Strašně mě z toho bolela dlaň, nemohl jsem se vůbec soustředit a ztratili jsme tak minutu.

Tomáš Pletka: “První vložka byla po širším a rychlejší, byl tam i hezký horizont, kde jsme si skočili. Druhá byla hrozně náročná, i díky počasí, vůbec jsem nevěděl, kdy už bude konec, už jsem myslel, že ani neskončí. Ale bylo to super, i když hrozně náročné. Jeli jsme svoje tempo a neměli žádnou krizovku, nechceme nic udělat autu a hlavně dojet."

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ - Bastia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist