www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Molly Taylorová pojede s Citroenem DS3 R3T

8. června 2012 • 10:40

Jediná pravidelná účastnice světových rally v posledních letech, Australanka Molly Taylorová, se představí v tomto roce opět na evropských tratích. Celkem čtyři soutěže, z toho dvě započítávané do seriálu mistrovství světa FIA, absolvuje za volantem Citroenu DS3 R3T.

Prvním startem posádky Molly Taylorová - Seb Marshall bude belgická Geko Ypres Rally, tedy soutěž seriálu IRC. Poté se 'protinožci' postaví na start italské regionální soutěže Coppa Cittá di Lucca a následovat budou starty na Neste Rally Finland a ADAC Rally Deustchland.

Molly Taylorová

Před premiérovým ostrým startem s novým vozem posádka absolvovala úvodní testování na pneumatikách Pirelli, aby se alespoň částečně sžila s novým sportovním náčiním. „Je to pro mě fantastická příležitost a krok vpřed v mé kariéře,“ prohlásila Molly Taylorová.

„Spolupráce s profesionálním týmem je něco jiného, než jsem doposud zažila a také pojedu s úplně jiným autem, takže se toho budu moci hodně naučit. Budu se snažit absorbovat co nejvíce informací, protože auto má spoustu možností v nastavení a my se jim postupně budeme snažit rozumět. Čeká nás letos spousta práce a získávání zkušeností a budeme se z toho snažit vytěžit maximum,“ dodala Australanka.

„Naši spolupráci s Molly jsme odstartovali proto, že věříme, že tato dívka dokáže jet dobře a rychle,“ nechal se slyšet zástupce týmu United Business, Pier Liberali, pod jehož hlavičkou budou starty probíhat. „Myslím, že je jednou z nejrychlejších pilotek dneška na světové úrovni. Naplánované čtyři podniky absolvujeme s autem týmu BP Racing, jehož kvality už máme odzkoušeny ze startů s naším dalším jezdcem,“ doplnil Liberali.

Video z testu Molly Taylorové a Citroenu DS3 R3T

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist