www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Lotus Exige R-GT se představí na Geko Ypres Rally

12. června 2012 • 09:10

Široké veřejnosti se oficiálně při nadcházející Ypres Rally představí novinka letošní sezóny - Lotus Exige R-GT. Zatím se však tento vůz neobjeví ve startovním poli, ale na jeho čele v pozici oficiálního předjezdce před soutěžícími mistrovství Evropy a IRC.

Za volantem Lotusu se představí Bernardo Sousa, který by měl barvy legendární britské značky hájit v této sezóně. Po předchozích testech vozu v Itálii je tak i pro něj start v Západních Flandrách první možností otestovat vůz na reálné soutěžní trati. Lotus International Team by měl na této rally absolvovat kompletní počet kilometrů soutěže.

Lotus Exige GT-RLotus Exige GT-R

Tým se v Belgii hodlá zaměřit především na doladění nastavení nové verze podvozku, vylepšené elektroniky a testům pneumatik Michelin, které by měl používat v dalších startech.

„Vývoj Exige R-GT pokračuje dobře, ale stále čekáme na upřesnění požadavků pro kategorii GT, které by měly přijít při zasedání Světové rady motorsitického sportu FIA dne 15. června,“ řekl šéf týmu Lotus International Claudio Berro. „Mezitím se budeme těšit na start v Yprách, kde budeme moci najezdit důležité kilometry a předvést tento nádherný vůz soutěžáckému světu.“

Lotus Exige GT-RLotus Exige GT-R

„Jsem hodně potěšen tím, že pojedeme na Geko Ypres Rally, i když to bude jenom v roli předjezdce,“ nechal se slyšet Bernardo Sousa. „Absolovováním této soutěže rozhodně získáme možnost srovnání našich časů z rachlostních zkoušek s našimi soupeři. Během testů se auto pravidelně zlepšuje a den za dnem objevuji jeho potenciál,“ dodal pilot Lotusu, kterého bude v Belgii navigovat Corrado Mancini.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist