www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Hermann Gassner jun. končí v IRC

14. června 2012 • 17:00

Německý jezdec Hermann Gassner vstupoval do seriálu Intercontinental Rally Challenge s velkou pompou. Nyní to však vypadá, že je IRC nad jeho síly a jezdec stáje Red Bull Team se vrací zpět do mistrovství světa.

Herman Gassner přebírá cenu Richard Burns Award na Croatia Rally 2012

Závody na Azorských ani Kanárských ostrovech nedopadly pro německého pilota dobře. Před Tour de Corse tedy dostal ultimatum, že musí zajet dobrý výsledek, jinak podpora od hlavního sponzora končí. I vinou defektu se však Gassnerovi na francouzském ostrově nedařilo. Nakonec se ještě představil na soutěži mistrovství Evropy v Chorvatsku, která v jeho kalendáři nahradila zrušenou Mecsek Rallye. Zde předvedl životní výkon, kdy byl schopen držet krok s úřadujícím šampionem SWRC a předloňským vítězem IRC Juho Hänninenem, za což byl odměněn oceněním Richard Burns Award.

Zdá se však, že na kontinentálních šampionátech to pro něj byla labutí píseň. Zatímco absence na Targa Florio byla plánovaná, neúčast na Geko Ypres Rally už něco naznačuje. Jak potvrdil diplomaticky šéf týmu Raimund Baumschlager, pro Gassnera je IRC příliš velké sousto.

„Sedli jsme si s Hermannem ke stolu a udělali jsme změny v plánech. Místo startů v IRC jsme se rozhodli důkladně testovat na jeho domácí Rallye Deutschland, kde se bude moci poměřovat s piloty jako Sébastien Ogier nebo Andreas Mikkelsen. Pokud se mu v Německu podaří zajet dobrý výsledek, je možný jeho start na další soutěži mistrovství světa ve Francii,“ řekl Baumschlager.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.06.2012 19:37
ajaj
Barumka v IRC by byla velký sousto, proto se radši soustředí na Ožího a Mikkelsena :-D To už není ani diplomatická mluva.
14.06.2012 17:19
Markfox
To je škoda. Těšil jsem se, že ho uvidíme na Barumce.
toplist