www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2012

Craig Breen startoval poprvé po nehodě

16. července 2012 • 09:00

Irský jezdec Craig Breen poprvé usedl do soutěžního vozu po nehodě na červnové Rally Targa Florio, při které zahynul jeho spolujezdec Gareth Roberts. Před plánovaným návratem do MS ve Finsku se Breen představil o uplynulém víkendu na Rally Nicky Grist Stages.

Craig Breen - Dai Roberts (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Nicky Grist Stages 2012

„Tohle bylo nejtěžší rozhodnutí mého života. Se smrtí Garetha se nikdy nesmířím. Jedině díky podpoře mé i jeho rodiny jsem připraven udělat další krok. Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl, že budu pokračovat. Sednout si za volant bez malého človíčka vedle sebe bude hodně emocionálně náročné, ale vím, že Gareth by si přál, abych pokračoval. Od našeho prvního závodu jsme bojovali o vítězství a chtěl bych na trati pokračovat se stejnými ambicemi,“ řekl Craig Breen.

Ten se na Nicky Grist Stages postavil se zapůjčeným Mitsubishi Lancer Evo IX. Navigátorem mu pak byl Garethův starší bratr Dai Roberts, který v minulosti či současnosti usedal vedle jezdců jako Jonathan Greer, Marty McCormack či Mark Donnelly.

Přestože v tomto případě nešlo o výsledek, dvojíce Breen-Roberts si nevedla vůbec špatně, po čtvrté rychlostní zkoušce se drželi na šestém místě absolutně. Hned na následujícím testu je však zradila převodovka.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist