www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2012

Na Barum Czech Rally Zlín 2012 jsou již připraveni nejen pořadatelé

24. srpna 2012 • 10:35

Letošní 42. ročník Barum Czech Rally Zlín odstartuje již za týden a u této příležitosti se včera konala ve známé zlínské výškové budově číslo 21 poslední tisková konference před samotným zahájením 'ostrého' programu oblíbené soutěže. Zúčastnili se jí nejen zástupci oficialit Zlínského kraje, ale také ředitel rally a zástupci regionálních jezdců.

„Barum Czech Rally Zlín přináší do našeho regionu zvýšený cestovní ruch, což je samozřejmě přínosné. Naše poděkování patří všem organizátorům za přípravu celé soutěže a to nejen pro posádky, ale i pro diváky. Všem bych chtěl popřát skvělou rally bez nehod,“ řekl na úvod hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák. „Barumku podporujeme nejen finančně, ale tradičně jí také poskytujeme zázemí v našich prostorách. S těmi byli pořadatelé zatím vždy spokojeni a také naši pracovníci vše berou s velkým pochopením,“ dodal Mišák.

Bryan Bouffier - Xavier Panseri, Peugeot 207 S2000 - Barum Czech Rally Zlín 2011

Ředitel soutěže Miloslav Regner tentokrát nehovořil příliš zeširoka a upozornil spíše na letošní rozšířený doprovodný program. „Se stavbou trati opět vycházíme z koncepce z minulých let. Rozšířili jsme však doprovodný program pro diváky, kde se kromě Star rally pojede také vložená jízda vozů Bugatti a také Zlínská osma. Představit by se měl také Leo Pavlík s originálem vozu Audi Quattro skupiny B. V pátek pak po skončení městské zkoušky máme pro všechny připraven tradiční ohňostroj.“

„Sobotní a nedělní program jsme museli tentokrát přizpůsobit vysílacím časům na Eurosportu a ČT4 Sport, jejichž vysílání by se měla vzájemně částečně lišit. Z naší strany budou tyto přenosy také jakýmsi poděkování sponzorům a partnerům rally za jejich podporu, neboť je takto budeme moci propagovat v milionech domácností po celém světě,“ dodal Regner.

Barum Czech Rally Zlín je tradičně také zátěžovou zkouškou pro příslušníky Policie ČR. Krajské ředitelství Zlínského kraje vychází tradičně pořadatelům maximálně vstříc v pomoci při zajištění hladkého průběhu celé rally a nejinak tomu bude i letos. „Celé akci, které se účastníme vždy rádi, budeme opět věnovat maximální pozornost,“ řekl na včerejší tiskové konferenci plk. Václav Karkoška. „Během pěti dnů bude z naší strany nasazeno celkem 493 policistů. Budeme se věnovat nejen samotné rally, ale dbát i na respektování pravidel silničního provozu. Pozornost budeme věnovat také doprovodným akcím, které budou probíhat v tomto období ve Zlíně a jeho okolí. Věříme ale, že fanoušci budou jako obvykle v drtivé většině ukáznění a předem jim za to děkujeme.“

„Už loni se velmi osvědčila policejní informační linka, která tak bude v provozu opět od příštího čtvrtku, tj. 30. srpna 2012. Na telefonním čísle 974 662 662 budou 24 hodin denně občanům a také příznivcům rally k dispozici informace o dopravních komplikacích spojených s Barum rally. Problémy bohužel očekáváme v Malenovicích, kde probíhá rekonstrukce čtyřproudové komunikace a očekáváme zde zdržení cca 30 minut. Potíže budou pravděpodobně i mezi Napajedly a Otrokovicemi, kde se opravuje mostní konstrukce, ale na obou uvedených místech se budeme snažit zajistit maximálně plynulý provoz,“ přislíbil závěrem plk. Karkoška.

Doprovodný program vozů Bugatti a dalších historických skvostů má letos na starosti pan Ladislav Samohýl. „Po loňském roce jsme byli zaskočeni řadou dotazů, zda budou tyto historické vozy opět k vidění, nejlépe znovu v akci, takže jsme se rozhodli vše zopakovat a ještě rozšířit. Letos se mj. představí také osm původních vozů, které se v minulosti objevily na startu Zlínské osmy a pokud jde o vozy Grand Prix Bugatti, snažili jsme se do limitu 30 aut zařadit maximum dobových sportovních vozů.“

„V závodě se představí také jediný český exemplář vozu Alfa Romeo V8, s nímž závodil například legendární Nuvolari. Jako spolujezdec v něm pojede Boleslav Polívka, který bude v rukou třímat demižón na slivovici. Řidičem tohoto vozu pak bude dvojník Gérarda Depardieu. Jeden vůz Bugatti je pak rezervován pro osobnost, kterou deleguje přímo ředitel rally. Její jméno je ale zatím tajemstvím i pro mě,“ řekl Ladislav Samohýl. Samotné vozy budou kromě toho následně ke shlédnutí na zámku v Napajedlích, kde bude dohromady vystavena více než stovka historických skvostů.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist