www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2012

Václav Pech na Barum Rallye s vylepšeným MINI

28. srpna 2012 • 22:05

Jen několik dnů dělí EuroOil-invelt team od startu na české největší a nejslavnější soutěži, Barum Rallye ve Zlíně, kde se prostřednictvím posádky Pech - Uhel představí s výrazně inovovaný speciálem MINI John Cooper Works S2000 - 1,6 turbo.

„Až na závěr sezóny se nám podařilo získat od anglického Prodrive novou poslední verzi motoru nejnovější specifikace. Nebylo to vůbec jednoduché, jelikož do Anglie musel s mechaniky i celý vůz, aby se upravil se všemi komponenty. Motor je kvůli těžišti zcela jinak zabudovaný do auta, má úplně nové výfukové svody, nový systém sání a elektricky hnanou vodní pumpu.“

Václav Pech - Petr Uhel, MINI John Cooper Works S2000 - Rallye Český Krumlov 2011

„Přibyly i některé elektronické systémy, jako třeba launch control , který jsme dříve k dispozici neměli,“ popisuje technické novinky vozu MINI Václav Pech, který se společně s EuroOil-invelt teamem několik dnů věnoval intenzivnímu testování za přítomnosti technika z Prodrivue.

„Po roce spolupráce s Prodrivem se nám podařilo vyjednat, že se našemu MINI bude trvale věnovat špičkový technik a z toho mám opravdu radost. Je to důležitý člověk v technické komunikaci mezi našim teamem a Prodrivem. Doposud to nebylo úplně ideální, ale nyní je vše v pořádku. Pro všechny fandy našeho teamu a značky MINI jsme před Barumkou připravili jednu novinku.“

„Invelt spustil minulý týden do zkušebního provozu stránky závodního speciálu www.minimotorsport.cz. Zde budou veškeré aktuální informace, fotografie a videa týkající se našeho MINI a posádky Václav Pech a Petr Uhel. Prostřednictvím Fan shopu mohou příznivci zakoupit stylové doplňky MINI a samozřejmě i kolekci MINI WRC Teamu,“ doplňuje generální ředitelu Inveltu, Ing. Jiří Jirovec.

Zita Vinšová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.08.2012 19:39
slonikyta
To je docela důležité sdělení a osobně si myslím, že bude podstatně blíže Malině ne-li před ní!
toplist