www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Eurosport se stane promotérem mistrovství Evropy 2013

28. září 2012 • 17:35

V návaznosti na promotérství mistrovství světa dochází i k očekávané dohodě mezi Mezinárodní automomobilovou federací FIA a Eurosport Events ohledně promotérství mistrovství Evropy počínaje sezónou 2013.

Tímto defacto dochází ke sloučení seriálů mistrovství Evropy a Intercontinental Rally Challenge. Eurosport Events již oficiálně potvrdili, že seriál IRC se v příštím roce nepojede ve stávajícím formátu a je velice pravděpodobné, že zanikne úplně.

Oficiální tisková zpráva
The FIA World Motor Sport Council has confirmed at its meeting in Paris today an agreement between the FIA and Eurosport Events for Eurosport Events to become the promoter of the FIA European Rally Championship from the 2013 season onwards.

The agreement will mean the Intercontinental Rally Challenge, which Eurosport Events created and has promoted since its inception in 2007, will not run next year in its current format across Europe. Eurosport Events is delighted to have secured this exciting opportunity and will announce full details, including the provisional calendar for 2013, at a later stage.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.09.2012 00:27
bill
Takže se vlastně stane to o čem se spekulovalo loni, že se seriály spojí, resp. oficiálně bude pokračovat ERC a IRC zanikne. Barumku to snad neohrozí, když je v obou seriálech
28.09.2012 23:01
Plhus
Jsem velmi zvědav na věci další, jak bude vypadat kalendář IRC a ME pro rok 2013.
toplist