www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Vítězný debut nového Peugeotu 208 R2

16. října 2012 • 11:35

Novému soutěžnímu Peugeotu se podařil parádní vstup do svého stopkami měřeného života. Dvěstěosmička ve specifikaci R2 už dříve v roli předjezdeckého vozu absolvovala soutěže na Korsice a v Polsku, ale až na předposledním podniku letošního IRC v italském Sanremu se poprvé postavila na start plnohodnotné rally. A s Bryanem Bouffierem bez problémů zvítězila.

Zkušený francouzský jezdec v horách nad italskou riviérou vyhrál stylem start – cíl, rozhodně však neměl snadnou situaci. Stál proti němu totiž například rychlý Elwis Centre na Škodě Fabii R2. I ten se však v cíli díval na záď Bouffierova vozu s odstupem více než minuty a půl.

Bryan Bouffier - Xavier Panseri, Peugeot 202 R2 - Rallye Sanremo 2012Bryan Bouffier - Rallye Sanremo 2012

„Jsem rád, že jsem nový vůz mohl řídit v Polsku a nyní také na asfaltech v Itálii,“ řekl Bouffier. „V obou případech jsem do auta usedl až na shakedownu, ale pokaždé jsem se prakticky hned cítil v autě dobře. Je příjemně nastavené a snadno se řídí, ke spokojenosti nám prakticky nic nechybělo.Řekl bych, že největší devizou je celkové vyvážení auta a charakteristika zavěšení. Výborné jsou také brzdy, 44 kilometry dlouhá RZ byla jejich dobrou prověrkou. Motor je silný, i díky tomu jsme zajeli řadu solidních časů. Auto má tedy už teď dobré předpoklady i navzdory tomu, že verze, která půjde do prodeje, dozná ještě nějakých dalších vylepšení.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist