www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2012

ME 2013 se dvěma sněhovými soutěžemi – přichází Lotyšsko

16. října 2012 • 20:10

Finální kalendář seriálu mistrovství Evropy, který bude mít od příští sezony pod patronací společnost Eurosport Events, sice ještě nebyl zveřejněn, první střípky mozaiky jsou již ale odkryty. Po potvrzení rakouské Jänner Rallye coby zahajovacího podniku si můžeme v seznamu odškrtnout i soutěž číslo 2 – zimní lotyšský podnik s centrem ve městě Liepaja.

„Jsme velice rádi, že se Lotyšsko dostalo do kalendáře mistrovství Evropy,“ říká zástupce Eurosportu Antonello Lodoletti. „Lotyšská soutěž se díky Eurosportu dostane do několika desítek zemí po celém světě, takže diváci kromě samotné soutěže uvidí také tamější nádhernou krajinu. Bude to velká událost.“

„Čtyři roky jsme tvrdě pracovali a investovali do tohoto projektu velké úsilí, až jsme vloni v listopadu konečně obdrželi zprávu od Eurosport Events,“ říká člen organizačního výboru Raimonds Strokšs. „Udělali jsme velký kus práce, ale mnohem více je ještě před námi. Bude to loterie, vynasnažíme se udělat vše pro to, abychom zanechali tak dobrý dojem, že budeme i v kalendáři pro 2014. Je to velký úkol.“

Soutěž se pojede během prvního únorového víkendu a bude mít třídenní formát. V pátek 1. 2. 2013 se pojede v okolí přímořského a zároveň hostitelského města Liepaja, druhá a třetí etapa se odehrají více ve vnitrozemí, v prostoru mezi městy Ventspils a Kuldīgas. V prvních dvou etapách bude k posádkám FIA ERC přidruženo také startovní pole lotyšského národního mistrovství. Kompletní délka rychlostních zkoušek by měla dosáhnout 240 kilometrů.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.10.2012 23:16
Plhus
Znáš mě,jsem pro každou správnou věc :-)
16.10.2012 21:59
Mirekfric
Táta létá do Rigy pracovně hodně často. Z Vídně s Baltic Air to je asi nejlepší varianta zvlášť pro Vás z Moravy.

Já budu tou dobou na horách, takže pro mne je to pasé...
16.10.2012 21:21
krb
hmmm to už je,ale trošku z ruky jet autem - google to vypočítal na nějakých 17hodin! to už by bylo asi lepší letět letadlem do Rigy a půjčit si tam auto - co ty na to Plhusi a Pluto?nezvolíme to jako náhradu za Monte?
toplist