www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2012

Tlusťák se soustředí na Evropu, doma se příliš neukáže

foto

21. prosince 2012 • 12:00

Třicetiletý automobilový soutěžní jezdec Antonín Tlusťák ze Zádveřic hodnotil při pravidelném setkání se zástupci sdělovacích prostředků uplynulou sezonu 2012. Ta mu po předchozích úspěšných medailových letech v seriálu Mistrovství Evropy v automobilových soutěžích přinesla čtvrtou pozici, stejnou příčku těsně pod stupni vítězů obsadil i v českém rallysprintovém šampionátu.

příspěvků: 21 celý článek »

Peugeot 208 R5 poprvé na šotolinových testech

foto

17. prosince 2012 • 19:30

O uplynulém víkendu se na jihovýchodě Francie uskutečnily první zkušební testy nové zbraně francouzské automobilky se lvem ve znaku - Peugeot 208 R5. Po celý čtyřdenní program seděl za volantem Bryan Bouffier.

žádný příspěvek celý článek »

Černý je talentem roku a míří do S2000

foto

17. prosince 2012 • 12:20

Honza Černý byl o uplynulém víkendu v maďarské Budapešti při vyhlášení FIA Central European Zone - rally dekorován titulem 'Talent roku 2012', což jasně vystihuje velmi úspěšnou sezonu 2012, kdy se spolujezdcem Pavlem Kohoutem vyhráli v kategorii dvoukolek ve všech závodech, kde startovali.

příspěvků: 1 celý článek »

Hänninen končí ve Škodě, pokračovat budou Kopecký a Lappi

foto

30. listopadu 2012 • 12:20

Esapekka Lappi/Janne Ferm - nová tovární posádka týmu Škoda Motorsport na startu vybraných soutěží WRC-2. Finské duo nahradí Hänninena s Markkulou. Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem pojedou vybrané soutěže mistrovství Evropy (ERC).

příspěvků: 4 celý článek »

Mark Wallenwein uvažuje o mistrovství Evropy

foto

28. listopadu 2012 • 19:20

Úřadující německý šampion Mark Wallenwein uvažuje o návratu na mezinárodní scénu. Na loňskou účast v seriálu Intercontinental Rally Challenge by rád navázal v nadcházející sezóně starty v mistrovství Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Ford Fiesta R5 bude v dubnu

foto

23. listopadu 2012 • 07:00

Jak jsme naznačili již v průběhu září, tým M-Sport pracuje na soutěžním speciálu podle zbrusu nové kategorie R5. A zdá se, že se britské stáji podaří s Fiestou R5 vyhrát primát prvního vozu své třídy.

žádný příspěvek celý článek »

Juho Hänninen má spolujezdce, ale nejistou budoucnost

foto

20. listopadu 2012 • 14:00

Letošní mistr Evropy Juho Hänninen si již sehnal nového spolujezdce namísto Mikko Markkuly, o kterého přišel nečekaně před Cyprus Rally. Zatím však nemá jasno o své nejbližší budoucnosti.

žádný příspěvek celý článek »

Oficiálně představeno nové logo mistrovství Evropy

foto

16. listopadu 2012 • 06:00

V těchto dnech bylo oficiálně představeno zbrusu nové logo mistrovství Evropy. Tento seriál čeká od nadcházející nová kapitola pod patronací promotéra Eurosport Events, který se rozhodl dát kromě kompletního mediálního pokrytí i nové logo.

příspěvků: 2 celý článek »

Za Bulharsko do ME Rally Albena?

foto

9. listopadu 2012 • 18:00

V nedávno zveřejněném kalendáři mistrovství Evropy zůstaly stále volné dva letní 'sloty', o které se uchází závody v San Marinu, Turecku, Rumunsku a Bulharsku. Stane se zástupcem posledního jmenovaného slavná Rally Albena?

příspěvků: 1 celý článek »

Kalendář soutěží ME 2013 odtajněn!

foto

5. listopadu 2012 • 09:00

Jako vůbec první médium v České republice vám dnes přinášíme oficiální podobu kalendáře nového mistrovství Evropy FIA rally pro rok 2013, jehož promotérem bude společnost Eurosport. České fanoušky určitě potěší, že v kalendáři i nadále zůstává Barum Czech Rally Zlín.

příspěvků: 6 celý článek »

Vítězství na Rallye du Valais obhájil Laurent Reuche

foto

30. října 2012 • 17:00

Švýcarský jezdec Laurent Reuche obhájil loňské vítězství na nejprestižnější švýcarské soutěži, Rallye du Valais. Rozhodně to však neměl jednoduché, na horských cestách se totiž strhla napínavá bitva.

příspěvků: 3 celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rallye du Valais

foto

19. října 2012 • 18:30

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na poslední ročník 'starého' mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, Rallye du Valais, které se pojede ve walliském kantonu v okolí Sionu a Martigny již ve druhé polovině příštího týdne.

žádný příspěvek celý článek »

ME 2013 se dvěma sněhovými soutěžemi – přichází Lotyšsko

foto

16. října 2012 • 20:10

Finální kalendář seriálu mistrovství Evropy, který bude mít od příští sezony pod patronací společnost Eurosport Events, sice ještě nebyl zveřejněn, první střípky mozaiky jsou již ale odkryty. Po potvrzení rakouské Jänner Rallye coby zahajovacího podniku si můžeme v seznamu odškrtnout i soutěž číslo 2 – zimní lotyšský podnik s centrem ve městě Liepaja.

příspěvků: 3 celý článek »

Fotogalerie z Rajdu Polski od Miroslava Knedly

foto

4. října 2012 • 09:00

O uplynulém víkendu se uskutečnil předposlední díl letošního seriálu mistrovství Evropy, Rajd Polski. Na sever až k Mazurským jezerům se vydal náš stálý redakční spolupracovník Miroslav Knedla. Dnes si můžete prohlédnout jeho fotografie i snímky Škoda Media Services.

žádný příspěvek celý článek »

Výběr kalendáře ME 2013 bude náročný

foto

1. října 2012 • 10:00

Mezinárodní automobilová federace FIA koncem minulého týdne potvrdila, že promotérem mistrovství Evropy bude po následujících deset let společnost Eurosport. Tímto krokem je zpečetěna historie seriálu IRC, který letošním rokem po sedmi úspěšných sezónách končí.

příspěvků: 18 celý článek »

toplist