www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2012

Za Bulharsko do ME Rally Albena?

9. listopadu 2012 • 18:00

V nedávno zveřejněném kalendáři mistrovství Evropy zůstaly stále volné dva letní 'sloty', o které se uchází závody v San Marinu, Turecku, Rumunsku a Bulharsku. Stane se zástupcem posledního jmenovaného slavná Rally Albena?

z historie Rally Albena

Rally Bulgaria neodmyslitelně patří do kalendáře mistrovství Evropy, díky bohatému příspěvku se pak na jeden rok stala i součástí mistrovství světa. Zatímco poslední ročníky ME se konaly v Borovci nedaleko hlavního města Sofie, zdá se, že pokud zůstane evropský šampionát v Bulharsku, bude to na jiném místě.

Šéf bulharské federace Radoslav Kozlekov v rozhovoru pro televizi TV7 potvrdil, že jednají o zařazení Rally Bulgaria na konec července a to do lokality, kde se dříve jezdila slavná Rally Albena. Eurosport má pak podmínku, že minimálně 30% tratě by mělo být na nezpevněném povrchu.

Celý projekt vypadá hodně nadějně, má však jeden velký háček. Tímto háčkem je dluh 110 000 euro, které dluží organizátoři Rally Sliven za letošní zařazení do seriálu IRC. „Nejsem rád, že bychom měli ztratit statut soutěže mistrovství Evropy jenom proto, že někdo udělal jednu nesmyslnou a nadbytečnou dohodu, která může pohřbít veškeré naděje,“ řekl Kozlekov.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.11.2012 17:55
rallydriver
Tak na té fotografii je vůz Antonia Zaniniho, Porsche 911, který ten rok, tuším to bylo 1980,nebo 1981 Albenu vyhrál. Vedle něj podle reklamy, bude nejspíš Renault 5, Blažeje Krupy.
toplist