www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

European Rally Championship 2013

Francois Delecour pojede mistrovství Evropy s Peugeotem

16. prosince 2012 • 13:30

Jedna z posledních jezdících soutěžních legend devadesátých let minulého století, Francois Delecour, se vrací v plném lesku. Po jednorázových startech v MS a IRC a loňském titulu mistra Rumunska se naplno vrhne do mistrovství Evropy.

Francois Delecour - Tour de Corse 2012

Jak v éře IRC, tak i při loňském návratu Rallye Monte Carlo do mistrovství světa dokázal Francois Delecour prohánět současné hvězdy soutěžního nebe, což mu vlilo novou krev do žil. Navíc se mu podařilo sehnat významné partnery v Rumunsku, což mu umožnilo dostat se zpět do kolotoče automobilových soutěží.

Již v uplynulé sezóně se snažil rozšířit své starty na mezinárodním poli, nakonec se to nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. To sezóna 2013 bude mnohem zajímavější. Sice vynechá svoje oblíbené Monte Carlo, zato ohlásil útok na titul mistra Evropy za volantem Peugeotu.

„Bohužel musím oznámit, že nebudu startovat na nadcházející Rallye Monte Carlo. Mým cílem v roce 2013 bude nejen obhajoba titulu mistra Rumunska, ale hlavně boj o vítězství v obrozeném mistrovství Evropy, kde bych se měl zúčastnit většiny soutěží se soutěžním speciálem Peugeot. Podle předběžných plánů mě v příštím roce čeká 17 soutěží,“ řekl Francois Delecour.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist