www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2012

Černý je talentem roku a míří do S2000

17. prosince 2012 • 12:20

Honza Černý byl o uplynulém víkendu v maďarské Budapešti při vyhlášení FIA Central European Zone - rally dekorován titulem 'Talent roku 2012', což jasně vystihuje velmi úspěšnou sezonu 2012, kdy se spolujezdcem Pavlem Kohoutem vyhráli v kategorii dvoukolek ve všech závodech, kde startovali.

Jan Černý - Pavel Kohout

Vskutku skvostná sezona 2012 přinesla titul FIA mistrů Evropy v kategorii 2WD, titul mezinárodních mistrů České republiky v rally ve třídě dvoukolek a absolutní vítězství v Citroën Racing Trophy v České republice. Co víc si přát?

„Splnili jsme si všechny cíle, které jsme si na začátku roku dali. Postavili jsme vlastní tým a na všech závodech jsme se prezentovali nejlépe, jak to umíme. Snažili jsme se zapracovat i na naší mediální prezentaci a například na každý závod jsme sebou brali tým lidí s kamerami a počítačem, kteří byli schopní hned z místa posílat videa ze závodu. Snažil se zkrátka celý tým, absolvovali jsme desítky jednání, protože nám bylo jasné, že zůstat stát na místě a pokračovat další rok se stejným autem nemá smysl,“ líčí Honza Černý situaci v týmu Černý Racing před koncem roku.

Matně černý - mistrovský Citroën DS3 R3T byl nabídnut k prodeji a rozjela se jednání o zajištění vozu pro rok 2013. Ve hře bylo několik variant přes produkční vozy až po vůz kategorie S2000. Jak už nadpis tiskové zprávy napovídá, tak Honzu Černého a Pavla Kohouta uvidíme v roce 2013 ve speciálu S2000.

„Je to tak. Pojedeme s S2000 a nikdo si asi nedokáže představit, jak se na to s celým týmem těším. Všechna jednání o zajištění sezony 2013 ještě nejsou ukončena, ale v rally vlastně není nikdy konec shánění peněz. V této době to není ani nic jednoduchého potřebný budget sehnat. O to více si ceníme partnerů, kteří nám pomohli. Rozhodovali jsme se, jestli auto kategorie S2000 pronajímat nebo jej zakoupit, ale po letošních zkušenostech s vlastním týmem a se skvělými mechaniky pod vedením Petra Bryndy jsme se rozhodli, že auto chceme mít doma a chceme si jej provozovat sami a proto jsme S2000 zakoupili,“ říká nadšeně Honza Černý.

V tuto chvíli můžeme potvrdit, že v dílně týmu Černý Racing v Příbrami stojí jedno zatraceně černé S2000, které bude novinářům a divákům představeno ve středu 19. 12. 2012 a s nímž Honza Černý s Pavlem Kohoutem absolvují lednovou, rakouskou Jänner Rallye.

jan-cerny.com
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.12.2012 20:07
forum
Jsem zvědavej zdali dostane licenci na 4 x 4 !!!! Dneska jsem se zasmál když mi bylo zděleno od kamaráda který má 30 let v rally odjeto jako spolujezdec i jako jezdec s 2 kolou i 4 kolou a každý rok min. 8-10 soutěží jak malý tak i velký mistráky + v cizině závody odjede jako spolujezdec a málem nedostal mezinárodní licenci na 4 x 4 v Praze na FASU aby mohl jec Janer . . Nebo nové nařízeník získání mez. licence na 4x4 pro rok 2013 5 závodů dojec v jednom roce s 2 kolou jen podfuk a budou to dávat komu chtějí bez rozdílu praxe ?
toplist