www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2012

Peugeot 208 R5 poprvé na šotolinových testech

17. prosince 2012 • 19:30

O uplynulém víkendu se na jihovýchodě Francie uskutečnily první zkušební testy nové zbraně francouzské automobilky se lvem ve znaku - Peugeot 208 R5. Po celý čtyřdenní program seděl za volantem Bryan Bouffier.

test vozu Peugeot 208 R5

„Toto byl pro nás klíčový krok. Máme před sebou ještě spoustu práce, ale právě nyní jsme se přesunuli do další fáze vývoje. V současnosti je nejdůležitější, aby auto bylo na závodní trati co nejdéle, abychom vyzkoušeli trvanlivost jednotlivých dílů. Pak přijde na řadu optimalizace. Začít s testy na šotolině bylo logické, na autě totiž bude spousta komponent, které využijeme na obou površích, takže naším cílem bylo ještě více se zaměřit na jejich sílu. Až později se podíváme na podvozek a motor, což jsou dva klíčové faktory k úspěchu. Mezi současnou verzí 208 R5 a vozem, který bude od léta v prodeji, je potřeba ještě najezdit více než 10 000 testovacích kilometrů,“ řekl Alexis Avril, technický manažer Peugeotu Sport.

„První dojmy z auta jsou pozitivní. Chování auta bylo velice dobré, příjemně se za volantem sedělo. Vypadá to už od základu, že to bude dobré auto, speciálně se mi líbí motor s turbodmychadlem, který přináší spoustu kroutícího momentu,“ řekl testovací jezdec Bryan Bouffier.

test vozu Peugeot 208 R5test vozu Peugeot 208 R5

Základní fakta k Peugeotu 208 R5 - 6. listopadu začalo první skládání testovacího modelu, 7. prosince byl vůz poprvé nastartován a 15. prosince se uskutečnila první testovací jízda. Kdy bude vůz poprvé nasazen na závodní tratě je otázkou, optimistická očekávání hovoří o červnu příštího roku.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist