www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

European Rally Championship 2013

Consani a Bonnefis s Renaulty v mistrovství Evropy

21. února 2013 • 15:00

Renault Sport se bude v letošní sezóně mnohem více prezentovat v mistrovství Evropy. Na sedmi soutěžích nasadí dvojici vozů Renault Megane RS, které budou řídit Robert Consani a překvapivě také Germain Bonnefis.

Robert Consani - Nicolas Klinger (Renault Megane RS) - Rally Islas Canarias 2012

Tým Renault Sport se navíc přihlášil do týmové soutěže produkčních vozů, kde bude bojovat o vítězství proti soupeřům, které zatím reprezentuje Napoca Rally Academy. Na rozdíl od loňského roku mohou vozy Renault Megane RS bodovat pouze do production cupu, nebodují do klasifikace 2WD.

Překvapivě nebude startovat dlouholetá jednička Renaultu Manu Gigou, se kterým se těsně před začátkem sezóny francouzská automobilka i jeho tým Chazel Technologie rozešli. „Chtěl bych poděkovat Manu Guigou za dlouholetou spolupráci, která přinesla řadu dobrých výsledků. Vzhledem k rozdílné filosofii a z finančních důvodů však již nebudeme v roce 2013 spolupracovat. Rádi bychom mu popřáli hodně štěstí i sportovních úspěchů v jeho další kariéře,“ řekl šéf týmu Chazel Technologie Renaud Chazel.

Jezdeckou sestavu Renaultu Sport budou představovat úřadující šampion IRC Production Cupu Robert Consani, kterého bude nově navigovat ex-Heloisův spolujezdec Thibault Gorczyca a nová akvizice Germain Bonnefis. Tento šestadvacetiletý jezdec byl dlouhá léta spojen s konkurenčním týmem Peugeot, jeho přechod k Renaultu je velkým překvapením. Na závodech mistrovství Evropy bude úřadujícího francouzského šotolinového šampiona navigovat Olivier Fournier.

„Jsem nadšený, že budu moci reprezentovat Renault Sport. Cíle jsou velice jednoduché - budeme bojovat o titul v production cupu jak mezi jezdci, tak mezi týmy. Tahle sezóna bude plná nových zkušeností, pojedu poprvé za tovární tým, s novým spolujezdcem a navíc s novým talentovaným týmovým kolegou. Už se nemůžu dočkat začátku sezóny,“ řekl Robert Consani.

„Jsem extrémně potěšen, že jsem byl vybrán Renaultem na reprezentaci jejich značky na mezinárodním poli. Budeme závodit na legendárních soutěžích jako Tour de Corse nebo Rallye Sanremo a doufáme, že předvedeme dobré výkony. Vyhrát titul je velký úkol, ale s tímto týmem máme šanci o něj bojovat,“ řekl Germain Bonnefis.

Program Renault Sportu a týmu Chazel Technologies, který se bude o vozy starat, obsahuje sedm zbývajících asfaltových soutěží mistrovství Evropy. V kalendáři není žádný závod na nezpevněném povrchu, protože Renault Megane RS nemá homologaci šotolinového podvozku.

Program 2013
21.-23.03.Rally Islas Canarias
16.-18.05.Tour de Corse
27.-29.06.Geko Ypres Rally
30.8.-1.9.Barum Czech Rally Zlín
26.-28.09.Croatia Rally
10.-12.10.Rallye Sanremo
07.-09.11.Rallye du Valais

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.02.2013 21:14
Mirekfric
Jen drobná korekce k tomu podvozku. Homologace by asi nebyla problém, ale byla by k ničemu, protože na přední nápravu Méganu nelze nasadit 15" šotolinová kola. To je celý kámen úrazu.
toplist