www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

European Rally Championship 2013

David Moynihan končí u Craiga Breena

25. února 2013 • 10:00

David Moynihan se stal před začátkem letošní sezóny novým spolujezdcem talentovaného Craiga Breena. Společně s ním se zúčastnil testů Peugeotu 208 R5 a lotyšské Rally Liepaja-Ventspils. Po této soutěži však spolupráce irských mladíků skončila.

Craig Breen a David Moynihan

„Minulých několik týdnů pro mě bylo jako sen. Dostal jsem příležitost vytvořit dvojici s Craigem Breenem, dvojnásobným mistrem světa v přidružených klasifikacích a stát se továrním jezdcem Peugeotu v mistrovství Evropy s možností testovat nový model R5. Tato nabídka přišla poté, co Craigův spolujezdec z konce loňské sezóny, Paul Nagle, nebyl schopen kvůli pracovnímu vytížení zúčastnit se všech nasmlouvaných akcí a Craig chtěl někoho stálého na všechny soutěže i testy. Díky mé rodině a blízkým přátelům se mi podařilo vyvázat se ze všech závazků a přistoupit na nabídku ročního závodění na nejvyšší úrovni.

Během ledna a února jsme stihli otestovat Peugeot 208 R5 ve Francii a zúčastnit se Rally Liepaja-Ventspils, kde se nám dařilo velice dobře a skončili jsme druzí absolutně za zimním specialistou Jari Ketomou.

Po závodě se zdálo, že Sainteloc i Craig jsou spokojeni a začalo se pracovat na rozšíření programu o Kanáry, což mě nadchlo, protože vím, že asfalt je Craigovým oblíbeným povrchem.

Krátce na to však krásný sen krutě skončil. Krátce před odjezdem na šotolinový test modelu R5 vyšlo najevo, že se Paulovi podařilo vyřešit situaci v práci a bude schopen jet s Craigem kompletní sezónu. Jako vždycky, přátelství se utváří až časem a to mezi Craigem a Paulem je za druhou půlku loňské sezóny mnohem silnější, než se nám podařilo vypěstovat po jediném závodě. Pro Craiga je to jedno z nejdůležitějších období v jeho kariéře a tak se rozhodl pro Paula.

Pro mě je to devastující, na tom dostat se na nejvyšší sportovní úroveň jsem pracoval třináct let, ale nedá se nic dělat. Jsem opět bez jezdce...,“ popsal situaci teď už bývalý spolujezdec Craiga Breena David Moynihan.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist