www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

European Rally Championship 2013

Robert Kubica dává v závodním programu přednost rally

11. března 2013 • 10:20

Několik týdnů poté, co startoval na dvou rally v C4 WRC, se Robert Kubica rozhodl obohatit svou kariéru za volantem Citroënu DS3 RRC. Polský pilot známý též z F1 se představí na Rally Kanárské ostrovy, třetím podniku FIA mistrovství Evropy a poté by měl jet v rámci WRC2 na Rally Portugalsko.

Ve svém programu, na který netrpělivě čekají jeho fanoušci, se rozhodl věnovat mnohem více prostoru rally sportu. Po startech na národní úrovni se polský jezdec vrhá na evropskou a světovou úroveň v Citroënu DS3 RRC.

Robert Kubica

„Zvažoval jsem různé varianty programu před definitivním rozhodnutím,“ potvrdil rodák z Krakova. „Byl jsem průběžně v kontaktu s Citroën Racing a společně chceme pokračovat v práci. Jsem opravdu rád, že se díky tomu mohu vrátit na nejvyšší úroveň závodění. Účast na Rally Kanárské ostrovy je pro mě zajímavou příležitostí. Nemohu se dočkat začátku této rally a závodění, ale nestanovuji si žádný konkrétní cíl. Mám se ještě hodně co učit a zlepšovat se postupně přes spousty kilometrů rychlostních zkoušek.“

Tři týdny po Rally Kanárské ostrovy zamíří Robert Kubica na jeho první podnik mistrovství světa WRC v Portugalsku. Díky kategorii WRC2 plánuje celkem sedm startů v sezoně 2013.

Vůz Citroën DS3 RRC vychází ze silnější sestry DS3 WRC, liší se však menším množstvím aerodynamických prvků a slabším turbem. Polský pilot má díky výjimce FIA ve svém autě jinak konstruovanou převodovku s tím, že řadicí páku má kvůli poraněné ruce instalovanou vlevo od volantu.

„Jsem rád, že máme právě Roberta Kubicu jako jednoho z pilotů v týmu pro sezonu 2013,“ uvedl Yves Matton, šéf Citroën Racing Teamu. „Díky podpoře jeho partnerů můžeme společně připravovat jeho závodní program, který mu umožní se zlepšovat v autě, jež nabízí podobný způsob pilotování jako auta WRC. Robertovo rozhodnutí je příkladem pro nás všechny, jsme pyšní na to, že Citroën Racing a jeho image se budou spojovat s tak pozitivně naladěným člověkem. Rád bych také poděkoval FIA za podporu při prosazování zmíněných úprav.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist