www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Uzávěrka přihlášek na Kopnou je tady!

28. dubna 2013 • 10:30

Již v neděli 28. dubna vyprší před půlnocí termín pro podání přihlášek na XXI. MIT METAL Rallysprint Kopná, který se pojede jako třetí podnik osmidílného seriálu TIMESEAL Mistrovství České republiky ve sprintrally a zároveň jako součást Poháru České republiky v rally. Pořadatelé nejoblíbenějšího českého rallysprintu evidovali dva dny před uzávěrkou přihlášek zatím 75 soutěžících. Největší příval přihlášek se očekává o víkendu, neboť poslední dubnovou sobotu se jela v okolí Hrádku nad Nisou Rallye Lužické hory, druhý díl rallysprintového šampionátu.

Roman Odložilík - Martin Tureček, Citroën C4 WRC - Rallysprint Kopná 2012

„Podle letošních řádů je stanovena uzávěrka přihlášek nezvykle brzy, prakticky dva týdny před soutěží. Zatím došlo do sekretariátu soutěže přes sedmdesát přihlášek. Po zkušenostech z předchozích let víme, že většina týmů a posádek se nám hlásí na poslední chvíli. Navíc řada soutěžících vyčkávala se zasláním přihlášky až po odjetí rally v Lužických horách. Očekáváme, že seznam přihlášených bude čítat opět přes sto posádek,“ řekl Josef Minařík, ředitel Rallysprintu Kopná. Všichni opozdili mají nejvyšší čas odeslat přihlášku na Kopnou!

Ze zvučných jmen již zaslali přihlášku na Kopnou úřadující český šampion v jednodenních rallysprintech Tomáš Kostka (Ford Fiesta RS WRC). Osmadvacetiletý rodák ze Zlína vyhrál o víkendu s přehledem Rally Lužické hory, kde poprvé představil fiestu WRC z holandské stáje Wevers Sport. Kostka porazil o téměř čtyřicet vteřin Romana Odložilíka (Citroën Xsara WRC) a rovněž továrního jezdce Škody Motorsport Esapekku Lappiho z Finska, který jel na Fabii S2000. Vedle Kostky se přihlásili do Slušovic dále Antonín Tlusťák (Mitsubishi Lancer 05 WRC), úřadující slovenský mistr Grzegorz Grzyb z Polska (Škoda Fabia S2000), vítěz Kopné před čtyřmi lety Jaromír Tarabus (Škoda Fabia S2000) nebo výborný německý jezdec Matthias Kahle (Škoda Octavia WRC). Seznam favoritů se určitě rozroste o řadu dalších kvalitních jezdců. Každopádně jako v předchozích letech i letošní Kopná nabídne hodnotný motoristický sport a dramatické souboje na tratích rychlostních zkoušek.

Celkem trať Kopné měří v letošním roce 175,96 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích Kameňák, Kopná, Hvozdná a Raková v celkové délce 76,74 km. Samotný rallysprint se uskuteční v sobotu 11. května, start proběhne na náměstí ve Slušovicích v 9 hodin, první vůz se objeví v cíli na stejném místě v 15:39 hodin. Pořadatelé zveřejní seznam přihlášených posádek v pátek 3. května.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist