www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Michal Nedbal: první kilometry v našem klenotu odjela babička

foto

24. ledna 2014 • 13:00

Příznivci rally mají jméno Michala Nedbala spojené s červenou Škodou 100 L. Málokdo však ví, jaký zajímavý původ má toto auto. Nebo, že znělka rally na eurosportu obsahuje záběr natočený Michalem. V letošním roce oslaví jezdec z Chvalčova na kroměřížsku třicátiny a pro rally chystá změnu vozu.

příspěvků: 1 celý článek »

Bratři jak se patří - Petr a Jaroslav Krajčové

foto

22. ledna 2014 • 13:00

Komu rozhodně koluje v žilách krev typu rally, jsou bratři Petr a Jarda Krajčové z Želechovických pasek. Ale pozor, nejsou to žádní „pasekáři“, na plynový pedál umí pořádně šlápnout a jejich oranžová Škoda 100 L dokáže pod jejich vedením divy.

žádný příspěvek celý článek »

Rallyový nováček Milan Obadal po premiérové sezóně

foto

20. prosince 2013 • 18:00

Automobilovým soutěžím propadlo mnoho lidí a někteří si splnili i sen usednout do závodního auta a vydat se na rychlostní zkoušky v rally. Jedním z nich je i Milan Obadal. Pojďme se nyní ohlédnout za jeho první životní rallyovou sezónou.

žádný příspěvek celý článek »

Zdeněk Zdráhala letos hlavně za volantem, ale i jako spolujezdec

foto

20. prosince 2013 • 17:00

Zdeněk Zdráhala patří k pravidelným účastníkům sprintového seriálu. Druhým rokem usedá do závodního vozu Subaru Impreza N14. Na svém kontě má valašsko meziříčský jezdec také dva starty na populární a náročné Barum Czech Rally Zlín.

žádný příspěvek celý článek »

Roman a Diana Vaňkovi se rally baví

foto

19. prosince 2013 • 09:00

Také rodinná dvojice otce a dcery Vaňkových patří neodmyslitelně do českého rallysportu. Posádka z Valašské Bystřice si letos dojela pro 3. místo na Kopné a na Barum rally musela Diana svého otce za volantem krotit.

žádný příspěvek celý článek »

Hana Baďurová: od šporáku k závodnímu volantu

foto

18. prosince 2013 • 21:00

Automobilové soutěže jsou doménou převážně mužské části pokolení, nicméně sem tam se objeví ve startovní listině příjmení s koncovkou –ová. Pokud už jsou, tak převládají na místech pro spolujezdce, jezdkyň by jsme spočítali na prstech dvou rukou. Mezi menší část z menšiny patří i Hanka Baďurová. Pro ukojení drogou jménem rally začala střídat obě sedačky.

žádný příspěvek celý článek »

Opel Adam Rally Cup zapsán do kalendáře MČR Sprintrally 2014

foto

9. prosince 2013 • 10:00

Hájek Rally Team podnikl v uplynulých dnech veškerá jednání, jejímž výsledkem je, že do kalendáře MČR ve Sprintrally 2014 byl zapsán Opel Adam Rally Cup. Nadále tedy pokračují přípravy a jednání k jedinému značkovému poháru v jednodenních automobilových soutěžích rally v České republice s vozy Opel Adam, které se skvěle osvědčily v podobných pohárech v Německu, kde jich startuje více než dvě desítky, a také ve Francii.

žádný příspěvek celý článek »

Miroslav Jakeš letošním vícemistrem ve sprintrally

foto

6. prosince 2013 • 19:00

Valašský jezdec Miroslav Jakeš v letošním roce závodil s Mitsubishi Lancer EVO IX. Na poslední dva závody poupravil závodničku ne specifikaci R4. Tento čtyřiadvacetiletý jezdec vyhrával rychlostní zkoušky, ale i celé závody. V celkovém součtu z toho je 2. místo v rámci sprintrally, 1. místo ve třídě 3 a vítězství v juniorské kategorii.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Hrachovec měl letos napůl úspěšnou sezonu

foto

6. prosince 2013 • 13:00

Před 14 dny se uskutečnila poslední soutěž letošní sezony Martina Hrachovce. Ještě před tím, než začneme plánovat, co provedeme s tou nadcházející, tak krátce zrekapitulujeme sezonu právě uplynulou.

žádný příspěvek celý článek »

S letošní sezonou je srdcařka Pavlína Tydlačková spokojena

foto

4. prosince 2013 • 16:00

V automobilových soutěžích se pohybuje spousta závodníků, ale tak zapálený jezdec, jakým je Pavlína Tydlačková, už tady dlouho nebyl. Za vlastní úspory si sežene závodní auto a zbytek peněz vloží za startovné. I když Pavla ví, že velký výsledek je zatím v nedohlednu, přesto dá do závodů celé své srdíčko.

žádný příspěvek celý článek »

První rok v rallysprintech přetavil Michal Horák ve vítězství

foto

29. listopadu 2013 • 09:00

Do nastupující generace dravých jezdců patří jistě i Michal Horák. U jeho jména platí pořekadlo, že jablko nepadá daleko od stromu. Své první krůčky v rally absolvoval spolu s bratrem Davidem, v současnosti sbírá vavříny s otcem Ivanem.

žádný příspěvek celý článek »

Nekvapil s Koscelníkem v premiérové sezoně vícemistry

foto

27. listopadu 2013 • 08:00

Původně měla být letošní sezona pro Lukáše Nekvapila s Romanem Koscelníkem pouze zkušební, aby si posádka trochu osahala sprinty. Na konci roku si ovšem mladí tišnováci při slavnostním zakončení rallyové sezony došli pro cenný pohár za 2. místo v absolutní klasifikaci třídy 9 v rallysprintech.

žádný příspěvek celý článek »

Pohár Fiest R1 v rámci MČR sprintrally

foto

26. listopadu 2013 • 10:00

Česká kotlina a moravské kopečky budou pozadím pro závodění pěti shodných závodních speciálů Fiesta 1.6R1 v rámci MČR ve sprintrally 2014. ARTFordSPORT Plzen nabídne zájemcům o cupové závodění pět podniků, na kterých může startovat až pět nově připravených Fiest 1.6R1. Speciály jsou připraveny do třídy 9, kde budou také standardně hodnoceny.

žádný příspěvek celý článek »

Matěj Řehák – Lukáš Říha: přes příkopy k titulu

foto

19. listopadu 2013 • 18:45

Valašská posádka Řehák – Říha letos startovala v rámci sprintrally se žlutou Hondou Civic TypeR. I přes menší výlety mimo trať si Matěj s Lukášem dojeli pro titul mistra ve třídě 8. Pro rožnovsko – zuberskou dvojici, která se ve sprintech pohybuje prvním rokem je to výborný výsledek.

žádný příspěvek celý článek »

Opel C&S a Hájek Rally Team připravují Opel Adam Rally Cup

foto

19. listopadu 2013 • 18:00

Už příští rok by tuzemskou rallyovou scénu mohl obohatit značkový pohár Opel ADAM Rally Cup! Opel vloni oznámil návrat do motoristického sportu: V Německu a ve Francii se s vozy Opel ADAM jezdí značkové šampionáty v automobilových soutěžích, na okruzích se prohánějí upravené Astry OPC, fanouškům se již několikrát představil „ostrý“ ADAM R2.

žádný příspěvek celý článek »

toplist