www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Populární „Kopná“ premiérou pro vítězku Czech Women Talent DS3 R1

9. května 2013 • 08:00

Třetí sprintrally sezony, slušovický Rallysprint Kopná, bude kulisou soutěžácké premiéry vítězky unikátního projektu Czech Women Talent DS3 R1 2013 Lucie Červenkové. Závodnice z nedaleké obce Želechovice nad Dřevnicí se na moravském závodě objeví za volantem vozu Citroën DS3 R1 stáje Gekon Racing.

Lucie Červenková

Lucie Červenková získala možnost startovat na šesti závodech seriálu sprintrally na základě vítězství při finálovém klání projektu Czech Women Talent DS3 R1 v Bělé pod Bezdězem. Po letech v automobilovém slalomu ji nyní čeká ostrá premiéra v rally.

Startu Lucie předchází absolvování povinné rallyškoly, vůz Citroën DS3 R1 si poprvé od finálového klání opět otestuje při pátečním shakedownu, nestandardní novince při jednodenních podnicích.

„Jelikož se jedná o můj první závod v rally, určitě bude převládat především nervozita. Zároveň budu hlavně chtít poznávat auto a zkoušet, co si s ním mohu dovolit. Dalo by se říci, že půjde o závod na domácí půdě, ale osobně většinu zkoušek téměř neznám, takže vše bude pro mě naprosto nové. Moc se těším na start, očekávám silnou podporu od rodiny, a proto doufám, že je nezklamu a první závod absolvuji bez problémů a zdárně až do cíle,“ věří Lucie Červenková.

„Na Kopné odstartuje projekt, který se mi podařilo uskutečnit jen díky pomoci všech partnerů, kterým ještě jednou nesmírně děkuji. Věřím, že Lucie, jako vítězka projektu Czech Women Talent DS3 R1, nezklame a Kopná pro ni bude vstupem do úspěšné sezony. Na druhou stranu je všem jasné, že Lucii čeká nejtěžší rallysprint v kalendáři a nebude to pro ni vůbec nic lehkého. I kvůli tomu jsme se nakonec dohodli se svým tradičním spolujezdcem Tomášem Plachým, že Lucii zkusí slušovickým rallysprintem úspěšně provést,“ doplňuje šéf stáje Gekon Racing a promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka.

Pro doplnění, Lucii Červenkové bylo v seznamu přihlášených posádek přiděleno startovní číslo 88. Zajímavostí startu bude i fakt, že se Lucie pomyslně „utká“ se svým bratrancem Michalem (st. č. 108), jenž bude startovat v rámci klasifikace Poháru ČR.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist