www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Rally Krkonoše: Počasí míchá kartami

3. června 2013 • 23:15

Jak již všichni z televizních zpráv víte, Podkrkonoší postihly lokální záplavy. Tyto mimořádné události zasáhnou také do konečné podoby Rally Krkonoše. Jednou z nejvíce postižených oblastí je obec Arnultovice, přes kterou vede přejezd z nejkratší rychlostní zkoušky soutěže nazvané Prosečné. Trať zkoušky je na dvou místech mírně podemletá, za ní pak nyní probíhají intenzivní úklidové práce.

Krkonoše 2013

Během dne se objevily různé způsoby, jakými se k dané situaci postavit. Ve hře bylo přesunutí soutěže na jiný termín, uskutečnění její části nebo odjetí podniku v původně plánovaném rozsahu. Rozhodování nebylo jednoduché a hrálo při něm roli mnoho faktorů.

V současné chvíli se jako nejpravděpodobnější jeví varianta odjetí tří rychlostních zkoušek, kterou podporuje také AJR. V tomto případě by zřejmě došlo také k drobné změně v časovém harmonogramu. Definitivní rozhodnutí padne ve středu po operativně svolané schůzi vedoucích činovníků RZ a celého zbytku organizačního výboru.

Zároveň s finální podobou trati Rally Krkonoše hledají pořadatelé nejvhodnější formu, jakou pomoci postiženým lidem z Rudníka a Arnultovic. Zapojit do pomoci se chtějí také samotní jezdci. Asociace jezdců přišla s návrhem na uspořádání finanční sbírky, někteří závodníci by rádi v neděli po soutěži pomohli s úklidem.

Doufáme, že varianta podporovaná Asociací jezdců rally se setká s pochopením, a že Rally Krkonoše alespoň částečně přispěje na dobrou věc.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist