www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

European Rally Championship 2013

Paddon v Belgii nakonec za volantem Fiesty S2000

7. června 2013 • 13:45

Novozélanďan Hayden Paddon by měl být jedním z taháků startovního pole belgické Geko Ypres Rally, která v termínu 27. - 29. června 2013 uzavře první polovinu letošního seriálu mistrovství Evropy v automobilových rally.

Šestadvacetiletý mistr světa produkčních vozů z roku 2011 se na záludných belgických asfaltkách představí za volantem Fordu Fiesta S2000 společně s navigátorem Johnem Kennardem. Oba 'protinožce' tak zde čeká hned dvojnásobná premiéra.

Hayden Paddon

„Yperská rally je jednou z nejlépe obsazených soutěží v kalendáři,“ řekl Paddon. „Místní asfaltové tratě jsou opravdu náročné a nedají se srovnat s čímkoliv pro mě známým. Stejně tak pojedu poprvé s Fiestou a chvíli mi tedy bude trvat, než si na vše zvyknu.“

„Vše je ale součástí mého dalšího jezdeckého rozvoje, tedy získávání zkušeností s novými soutěžemi a překonávání sebe samotného v různých autech. Už se nemůžu dočkat,“ doplnil Paddon na adresu své plánované účasti v Belgii. „Také bude skvělé, že budu mít příležitost startovat v mistrovství Evropy, tedy sesterském šampionátu mistrovství světa. Budeme v něm moci změřit své síly se spoustou jezdců na vozech S2000,“ uzavřel novozélandský mladík.

Podle původních plánů měl Hayden Paddon startovat v Yprách se Škodou Fabia S2000, tedy s vozem, s nímž má bohaté zkušenosti z loňské sezóny. Otázkou tedy je, jak se mu bude dařit za volantem vozu konkurenční značky, který pro něj bude připravovat belgický Symtech Racing.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist