www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Jan Sýkora vyhrál Rally Krkonoše

9. června 2013 • 11:00

Čtvrtý závod letošního Timeseal mistrovství České republiky ve sprintrally, Rally Krkonoše, se stal kořistí Jana Sýkory. Na stupně vítězů jej doprovodili Roman Odložilík a německý host Matthias Kahle.

Jan Sýkora - Martina Škardová (Škoda Fabia S2000) - Rally Krkonoše 2013

Povodně, které se přehnaly v průběhu uplynulého týdne nejen Českou republikou, zasáhly i organizaci Rally Krkonoše. Závod se nakonec uskutečnil, pořadatelé však vypustili dvojí průjezd zkouškou Prosečné, některé posádky se pak rozhodly do závodu neodstartovat.

Namále měl i pravidelný rallysprintový účastník Jan Sýkora, ten však z jiného než povodňového důvodu. Krátce před startem závodu se mu totiž podařilo prodat Mitsubishi Lancer Evo IX R4, takže na poslední chvíli přišla dohoda o startu se Škodou Fabia S2000. A jeden z nejrychlejších českých rallysprintových pilotů se nenechal zahanbit a kromě úvodní rychlostní zkoušky se ujal vedení v soutěži, které si bezpečně hlídal až do konce.

Překvapivě pravidelně za kratší konec tentokráte tahal Roman Odložilík, i díky druhému místu absolutně se však dokázal probojovat do čela průběžné klasifikace za rallysprintového šampionátu. Dopomohl mu k tomu i polák Mariusz Malyszczycki, který na poslední rychlostní zkoušce předstihl v souboji o čtvrté místo o pouhých osm desetin pomalejšího Miroslava Jakeše. Šestý Jan Dohnal ztrácel další 1.8 vteřiny. Do tohoto souboje se snažil zasáhnout i Robert Kořístka, na závěrečném testu však sklouzl mimo trať a připravil se o naděje na další kvalitní výsledek.

V kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou nenechal Petr Brynda nikoho na pochybách, kdo je nejrychlejším dvoukolkářem letošních Krkonoší, když všem svým soupeřům nadělil více než minutu. Druhé místo vybojoval až na posledním testu Martin Vlček, který přeskočil nakonec třetího Patrika Rujbra i bramborového Adama Koblihu.

V Poháru České republiky byl pravidelně nejrychlejší Jiří Kašpar, výrazná deštivá přeháňka na RZ 4 jej však stála vítězství. O 0.4 vteřiny se pak nakonec překvapivě radoval pravidelný účastník amatérských závodů David Kovář, který díky vyššímu startovnímu číslu nejvíce vydělal na počasí na RZ 4, kde přeskočil nejen Jiřího Kašpara, ale i Petra Šimurdu.

Další soutěží rallysprintového šampionátu bude na konci července Martix M.V. Rally Kostelec.

Konečné výsledky Rally Krkonoše

Průběžné bodování MČR-S po Rally Krkonoše

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist