www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Povodňová sbírka Rally Krkonoše byla úspěšná

11. června 2013 • 15:00

Jak jste se mohli dočíst v minulém týdnu, Asociace jezdců rally spolu s pořadatelem Rally Krkonoše vyhlásili sbírku na podporu občanů postižených povodní v místě konání rally.

Rally Krkonoše 2013

Tuto aktivitu podpořil také promotér šampionátu, společnost Mediasport. Finanční prostředky vložené těmito subjekty doplnili dle svých možností jezdci účastnící se Rally Krkonoše. Prvním přispěvatelem byl Milan Miller, který se sám musel s velkou vodou potýkat doma v Horním Maršově. Ve sbírce se nakonec vybralo 60 000 Kč, které byly před vyhlášením vítězů předány starostovi obce Rudník panu Aleši Malochovi. Místní část obce nazvaná Arnultovice, kde byl původně plánován cíl zrušené třetí RZ, byla povodní zasažena nejvíce.

Částka věnovaná pomoci vytopené obci se následně ještě zvýšila, když traťoví komisaři věnovali do sbírky dalších 8 000 Kč ze své odměny. Převážně se jednalo o pořadatele z vynechané Prosečné, kteří pomohli na ostatních RZ soutěže. Ozývají se také někteří jezdci, kteří se rally nezúčastnili, že by také rádi přispěli. Na jaké částce se tedy zastavíme, je zatím stále otázkou času.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist