www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

Pořadatelé umístili shakedown na známý úsek u Hvozdné

1. srpna 2013 • 13:00

Předehrou populární automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín před pátečním slavnostním startem před zlínskou radnicí bude testovací rychlostní zkouška (tzv. shakedown), která je zvláště u diváků velmi oblíbená. Shakedown se uskuteční v pátek 30. srpna na úseku Hvozdná – Březová u Slušovic v dopoledních hodinách. Servisní zóna bude umístěna na silničním obchvatu Slušovic, na dvou pruzích bývalé čtyrproudové silnice.

Berndt Casier - Frédéric Miclotte, VW Polo S2000 - Barum Rally Zlín 2008

Soutěžní týmy mají poslední šanci vyzkoušet si závodní vůz na uzavřené trati rychlostní zkoušky pár hodin před ostrým startem. Pořadatelé připravili osvědčený asfaltový úsek mezi obcí Hvozdná a Březová. Testovací rychlostní zkouška měří 3,30 km a proběhne v časovém rozpětí od 8 do 13 hodin. Trať shakedownu částečně využívá úsek, který se jel jako testovací erzeta v roce 2008. V loňském roce jsme našli tento úsek v itineráři v obráceném směru jako součást televizní rychlostní zkoušky Slušovice. Start testovací RZ bude na konci obce Hvozdná. Posádky nejprve čeká divácky přehledná levá zatáčka a série obtížných zatáček v klesání k ostratskému rybníku. Poté přichází ve střední pasáži rychlejší část, která je doplněna typickým retardérem. Soutěžní posádky dále prověří prudké dobrždění do levé zatáčky po rychlé a uskákané vozovce a následně pravá zatáčka v mírném stoupání. V závěru přichází obtížné levé odbočení u pily nad Slušovicemi a dojezd do letmého cíle, který je situován před obcí Březová. „Bezpečnostní opatření na trati testovací zkoušky budou stejně přísná jako na rychlostní zkoušce při rally. Vyzýváme všechny diváky, aby dodržovali pravidla bezpečného sledování průjezdu soutěžních vozidel. Pokyny, jak se mají chovat, naleznou v oficiálním programu soutěže, který bude distribuován na čerpací stanice a vybraná prodejní místa ve druhé polovině srpna,“ řekl Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín a hlavní činovník pro bezpečnost. Diváci si mohou prohlédnout soutěžní vozy a jednotlivé posádky v servisní zóně, která bude umístěna nad dostihovým slušovickým závodištěm, a to na dvou pruzích bývalé čtyrproudové silnice.

Vstup na shakedown bude pro diváky zpoplatněn jednorázovým vstupem v částce 80 korun nebo visačkou s názvem volný vstup. Testovací erzety se mohou zúčastnit jen soutěžící, kteří prošli administrativní a technickou přejímkou. Vozidla musí být označena startovními čísly s předepsanými reklamami.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist