www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

Vítězná cena míří do polského Sosnovce

19. srpna 2013 • 02:00

Při příležitosti konání 42. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2012 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Ceny do fotosoutěže věnovaly firmy RALLY MODELS – Antonín Babík, JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet, PARAMO a. s., oleje MOGUL a firma ALITRON CZ, s. r. o. věnovala pro výherce celoroční předplatné specializovaného motoristického magazínu RALLY.

Wojtek Bulski, Sosnowiec, Polsko

Autoklub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou ZLIN PRESS production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry i fotoamatéry pouze v kategorii digitální fotografie. Odborná mezinárodní porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum Czech Rally Zlín), Roman Ordelt (ZLIN PRESS production), Ing. Jan Regner (zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín) se rozhodla udělit vedle tří finančních cen v digitální kategorii pět dalších ocenění. „Opět jsme byli potěšeni značnou kvalitou zaslaných snímků. Je vidět, že zájem o digitální kategorii neustále rok od roku roste. Fotosoutěž je populární nejen v našich luzích a hájích, ale opět se jí zúčastnila řada fotografů z okolních zemí. Můžeme proto hovořit o zcela regulérní mezinárodní soutěži. Hlavní cena putuje do Polska, přičemž mezi pěticí oceněných fotografů jsou čtyři ze zahraničí. Z celkového počtu zúčastněných je zřejmé, že automobilový sport zajímá stále více fotografů. S celkovou úrovní fotosoutěže jsme byli velmi spokojeni, na čemž jsme se v mezinárodní porotě s řadou významných osobností jednomyslně shodli,“ řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum Czech Rally Zlín.

V mezinárodní porotě dále usedli Zoltán Bessenyey (Maďarsko, jezdec), Veronica Boniová (Itálie, spolujezdkyně), Martin Bujáček (Česká republika, jezdec), Pavel Dresler (Česká republika, spolujezdec), Tom Espeel (Belgie, funkcionář), Roman Kašpárek (Česká republika, fotograf), Peter Kiil (Dánsko, funkcionář), Mikael Korhonen (Finsko, spolujezdec), Petter Kristiansen (Norsko, jezdec), Berti Panaiot (Rumunsko, funkcionář), Radek Vojtěchovský (Česká republika, fotograf) a Jarek Zagórny (Polsko, novinář).

Je potěšitelné, že fotosoutěž má mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se neustále zlepšuje. V digitální fotografii přišly od 141 autorů celkem 603 soutěžní snímky! Vedle tří hlavních cen porota udělila ještě pět ocenění.

Ondřej Zeman, Rožnov pod RadhoštěmPavel Bořuta, Zlín

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:

1. cena Wojtek Bulski, Sosnowiec, Polsko – 500 Kč

2. cena Ondřej Zeman, Rožnov pod Radhoštěm – 300 Kč

3. cena Pavel Bořuta, Zlín – 200 Kč

Autoři oceněných fotografií v digitální fotografii:

Gergély Makai, Budapešť, Maďarsko

Daniel Šimek, Napajedla

Grzegorz Rybarski, Cieszyn, Polsko

Kurt Lobenschuß, Sauggern, Rakousko

Maciej Niechwiadowicz, Kudowa Zdrój, Polsko

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 43. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2013.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist