www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

Retro Barum team opět v akci

27. srpna 2013 • 11:15

Zlínská posádka Mechl - Mechl připravuje pro letošní rok opět start s historickým vozem v rámci propagační jízdy historiků konané při Barum Czech Rally Zlín.

Škoda Favorit 136L

S jakým vozem letos pojedete?

Pro letošek jsme jako vzor vybrali Škodu Favorit, se kterým v roce 1996 jezdil za Barum team tehdy málo známý Roman Kresta. Chceme tím pokračovat postupně v představování vozů, které ve žlutomodrém dříve jezdily.

Favorit je úžasně jednoduchý a nenáročný závoďák. V roce 1998 jsme s ním startovali na naší první rally. Pro sbírání zkušeností je naprosto neocenitelný.

Jak jste se k jízdám historiků dostali?

Jezdíme už pár let rally se soudobými vozy a rádi vzpomínáme na dobu, kdy jsme se jako kluci na auta jen dívali a tak to chceme připomenout jak sobě, tak mnohým dalším divákům. RallyLegendy nás lákají také proto, že nejde o výsledek, ale můžeme si vychutnat samotnou jízdu a auto. V roce 2010 jsme jeli poprvé ve Zlíně se Škodou 130 LR, tehdy jsme auto upravili do podoby vozu posádky Polášek-Mrkvan. Atmosféru domácí 'Barumky' jsme si tehdy i přes drobné technické problémy nádherně užili a věříme, že letos to bude podobný zážitek.

Jak berou váš koníček doma?

Děti chodí fandit odmalička a na domácí soutěž se se zájmem podívají i manželky. Díky převaze kluků v domácnosti se rally stala nedílnou součástí rodinného života. Manželka si dokonce ještě letos vyzkouší navigování při soutěži RallyLegend v Liberci.

Co plánujete do budoucna?

Teď myslíme na nejbližší soutěž a plány pro další sezónu jsou ještě otevřené. Každopádně s historiky jsme teprve na začátku a naším cílem je startovat pokaždé s jiným vozem. Věřím, že diváci i my se máme na co těšit.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist