www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

Adell Mogul racing team uzavře sezonu ve Zlíně

27. srpna 2013 • 19:55

Letošní tři plánované starty zkompletuje na Barum Czech Rally Zlín dvojice Roman Kresta – Petr Gross. Na trať 43. ročníku zlínské soutěže vyrazí se startovním číslem 6.

Barum Rally patří v posledních letech k nejprestižnějším domácím závodům, a tak v omezeném letošním programu Adell Mogul racing teamu nemohla chybět. Kolem tratí se schází desítky tisíc fanoušků a Roman Kresta je jedním ze čtveřice trojnásobných vítězů tohoto závodu (Hubáček, Haugland, Bertone).

Roman Kresta - Petr Gross

Po bronzovém výsledku na Rally Bohemia, kdy se Kresta s Grossem drželi na dohled konkurence, se podobný průběh dá očekávat i na tratích kolem Zlína. Vizitka 'domácího závodu' ale luhačovického jezdce už zásadně nesvazuje.

„Připravovali jsme se jako na každý jiný závod. Absolvovali jsme dva testy. Už to ale nebylo o velkých kilometrech, nebylo to potřeba. Spíše o potvrzení dalších drobných změn, které jsme provedli už před Bohemií a které nás zrychlily. Navíc jezdec mého kalibru musí sednout do auta a vědět, jak rychle jet,“ říká Roman Kresta.

„Získali jsme i řadu nových poznatků o 'evropských' pneumatikách, které jsme před Bohemií neměli. Nyní jsme je vyzkoušeli na suchém i mokrém povrchu,“ doplňuje luhačovický pilot.

Romana Krestu i letos zřejmě čekají otázky, zda tento ročník Barumky pro něj bude tím posledním. Ale z rodáka z Trnavy jasnou odpověď ani tentokrát nedostanete… „Letos jsme si naplánovali omezený program, a co bude dál, to zatím vůbec neřeším. V duchu profesionálního přístupu však Barumka bude posledním závodem. Ale stále budu mít auto k dispozici, takže se třeba někde objevím. Ale nepodnikám žádné kroky, abych v příštím roce v MMČR startoval.“

„Na Barum rally jsem letos s radostí pozval řadu lidí, kteří nám v kariéře pomohli. A to hlavně v mých začátcích. Zlínským startem chci všem kolem sebe poděkovat a určitě nezapomenu ani na fanoušky, kteří mě vždy doma 'hnali' kupředu,“ přiznává Roman Kresta.

Barum Czech Rally Zlín odstartuje v pátek 30. srpna v 17:00 hodin slavnostním startem na náměstí Míru ve Zlíně, nejrychlejší posádky budou na stejném místě očekávány 1. září kolem 16 hodin.

-pr- ; foto: J.Petrů
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist