www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

CRT CZ přiváží Molly Taylorovou a simulátor DS3 WRC

29. srpna 2013 • 13:00

Zlínská Barum Czech rally bude nejenom vrcholem domácí soutěžní sezony, ale zároveň nejvýznamnějším podnikem v kalendáři CITROËN RACING TROPHY CZ 2013.

Molly Taylor - Sebastian Marshall (Citroën DS3 R3T) - Tour de Corse 2013

Ve startovní listině se objevují tři vozy Citroën DS3 R3T, které se poperou o finanční pohárové prémie. Zlínský závod bude domácím závodem pro Egona Smékala a Moniku Hýbnerovou (st. č. 41). Tato smíšená dvojice zažívá povedenou sezonu. Svou stabilní formu potvrdili na Rally Bohemia druhým místem mezi dvoukolkami. Před nimi skončil jen Jiří Vrkoslav s Citroënem C2 S1600, jenž do zlínského závodu odstartuje se startovním číslem 46. „Určitě se budeme chtít doma předvést a od začátku pojedeme naplno,“ neskrývá odhodlání zlínský jezdec.

Pozornost fanoušků jistě bude upřena i na startovní číslo 53. V kokpitu dalšího Citroënu DS3 R3T se objeví ambiciózní Australanka Molly Taylorová (britský navigátor Sebastian Marshall). Pětadvacetiletá rodačka ze Sydney zavítá do Česka vůbec poprvé.

„Jsem nadšená z toho, že budu moci ve Zlíně startovat, neboť jsem o Barum rally hodně slyšela. Zejména o tom, jaká pozitivní atmosféra kolem rally ve Zlíně a okolí panuje. Je to vždy úžasný pocit být obklopena tolika fanoušky, kteří sdílejí lásku ke stejnému sportu. Takže si myslím, že si budu celý závod hodně užívat,“ říká před startem Molly Taylorová. „Déestrojka je rychlý a silný speciál. Velmi dobře se ovládá, má skvělý podvozek. Neustále poznávám, jak z ní dostat více a více,“ dodává.

Posledními pohárovými zástupci budou Petr Chodura sen. s Karlem Žáčkem. Jejich vozu bylo přiděleno startovní číslo 79. Petr debutoval na zlínské soutěži loni, a tak pro něho nebudou tratě Barumky velkou neznámou.

Promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka však připravuje do servisního areálu Barum rally v Otrokovicích i další atraktivní program.

„V zázemí CRT CZ se objeví kromě standardních bonusů, jako je nabídka kávy Dallmayr, pochutin společnosti Paul a uzenin značky Chodura, také DS3 WRC show car a simulátor, který do Česka zavítal už loni na Bohemia rally. Tentokrát samozřejmě nebudou chybět tovární barvy letošní sezony. Dále se v servisním zázemí objeví český badmintonista a účastník olympiády v Londýně Petr Koukal. Ten dokonce vyslovil přání vyzkoušet si soutěže na vlastní kůži, a tak se posadí do jednoho z vozů Citroën DS3 R3T při testovacím shakedownu,“ popisuje Pletka.

V režii jeho stáje Gekon Racing se na startu Barum Czech rally Zlín 2013 objeví i vůz Citroën DS3 R1B, který v seriálu sprintrally pilotuje vítězka Czech Women Talent Lucie Červenková. Tentokrát za jeho volantem prověří konkurenci třídy 9 talentovaný Adam Kobliha.

„Adam mě právě ve sprintrally zaujal svými výkony s vozem Citroën C2 R2 MAX. Proto jsme se dohodli na jednorázové prezentaci vozu specifikace R1B při Barumce. Věřím, že může patřit k černým koním třídy 9,“ věří Tomáš Pletka.

Barum Czech Rally Zlín 2013 odstartuje v pátek 30. srpna v 17 hodin slavnostním startem na náměstí Míru, večer je na programu tradiční divácká speciálka, zčásti i po komunikacích bývalého baťovského areálu.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist