www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

Fabrika Rally Group se premiérově představí na domácí Barumce

29. srpna 2013 • 09:00

Po velmi slušném vystoupení na sluncem rozpáleném rallysprintu v Kostelci, kde obsadila posádka týmu Fabrika Rally Group ve složení Adam Fabrika - Martin Fabián třetí místo ve třídě 9 s vozem Honda Civic Vti, se zlínské posádce naskytla díky vstřícnosti jednoho z partnerů šance startovat na domácí Barum Rally.

Adam Fabrika - Martin Fabián , Honda Civic Vti - Rally Kostelec nad Orlicí 2013

Díky této nabídce také posádka vynechala zatím poslední díl sprintového mistrovství v Pačejově, jak jinak než z důvodu uspoření potřebných finančních prostředků na vrchol soutěžácké sezóny. „Sprint v Kostelci se nám docela podařil, když jsme dokonce ještě před poslední vložkou měli šanci na vítězství ve třídě. Bohužel těsně před poslední cílovou fotobuňkou nám auto začalo i díky tropickým teplotám stávkovat,ovšem naštěstí po chvíli přemlouvání se nám jej podařilo přes fotobuňku i dostat. Na cílové rampě pak pro nás bylo tak trochu překvapením, že jsme nakonec stejně skončili na bedně,“ vzpomíná teď již s úsměvem na tváři mitfára Martin Fabián.

„Těsně po kosteleckém sprintu přišel jeden z našich partnerů s nabídkou, zdali bychom nechtěli odstartovat na Barumce. Taková nabídka se samozřejmě neodmítá, takže jsme se docela rádi vzdali následného plánovaného startu v Pačejově a začali se pilně připravovat na start na našem prvním opravdu velkém závodě,“ vzpomíná vítěz své kategorie při letošní německé Thüringen Rally Adam Fabrika na zrození prvotní myšlenky startu na barumce. „Rally v německu byla pro nás obrovskou zkušeností, která jak věřím nám pomůže i při náročné domácí soutěži a v obrovské konkurenci která se zde ve třídě sejde,“ dopnil zlínský pilot.

Posádka Fabrika Rally Group se na start barumky postaví se startovním číslem osmdesát pět na dveřích své hondy a oba členové si přejí především náročnou soutěž dokončit. „Zřejmě jako většína posádek si oba přejeme nezklamat důvěru sponzorů a vůz dovést bez újmy až do cíle. Zároveň bychom všem partnerům i rodinám touto cestou rádi poděkovali za podporu a důvěru v nás vloženou,“ vzkázal na dálku všem kteří podporují tým spolujezdec Martin Fabián.

Test vozu před soutěží proběhl bez problémů a tak nezbývá, než držet zlínské posádce při premiérovém vystoupení na populární Barumce palce a popřát jim mnoho zdaru při zdolávání této sice domácí, leč opravdu velmi náročné soutěže.

Jiří Hejtmánek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist