www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

European Rally Championship 2013

Rally Acropolis chce do mistrovství Evropy

2. října 2013 • 18:30

Po vyřazení z kalendáře mistrovství světa v rally na rok 2014 se pořadatelé řecké Acropolis Rally zaměřili na šampionát FIA ERC. Tradiční a legendární soutěž v příští sezoně oslaví své kulaté šedesátiny a místní autority by rády viděly soutěž konanou na co nejprestižnější úrovni.

Zástupce Acropolis Rally Pavlos Athanasoulas byl překvapen rozhodnutím vyřadit jednu z nejtradičnějších soutěží ze světového mistrovství. Návrat této rally do kalendáře WRC je pro něj jasnou prioritou, za dané situace se ale mistrovství Evropy stává novým, byť snad jen dočasným útočištěm. A Eurosport Events, od letoška nový promotér kontinentální série, má navíc povinnost diskutovat se soutěžemi vypadlými z MS o případném zařazení do ERC. „S Eurosport Events jsme ohledně příští sezony v kontaktu,“ říká Athanasoulas. „Náš hlavní partner má eminentní zájem, aby se podnik příští rok uskutečnil a ERC je velice slibný seriál. Navíc věříme, že pokud tento krok uděláme, jsme schopní zajistit i nějaké jezdce z MS.“

Athanasoulas také zlehčil spekulace o finančních potížích řecké rally. „S Jarmem Mahonenem i Jeanem Todtem z FIA máme dohodnuto, že zápisné budeme hradit ve splátkách. Měli jsme to tak i v minulých letech. Za roky 2011 a 2012 nedlužíme nic, za letošní rok máme zaplatit 120 tisíc Euro. Máme odsouhlasený časový plán splátek a jakmile dostaneme peníze od sponzorů, obratem je posíláme do FIA. Takhle to děláme už několik let na základě dohody s FIA a promotérem. Pevně věřím, že nějaké prostředky získáme i od řecké federace ELPA, ale to ještě není uzavřeno,“ dodává Athanasoulas.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist