www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

CERS performance s titulem v obou českých mistrovstvích

17. října 2013 • 11:35

Začátkem října se účastníci Mezinárodního mistrovství České republiky v rally sjeli na závěrečný podnik tohoto seriálu, který se tradičně konal ve středočeské Příbrami. S přicházejícím podzimem se právě tam měly rozdělit poslední body potřebné k získání konečných výsledků celé letošní osmidílné série „velkých“ soutěží. Tým CERS performance nastoupil se třemi posádkami – po úspěšné barumce se letos podruhé v MMČR ukázal s Citroënem C2R2 Max jedoucí Marcel Svačina, tentokrát s novým spolujezdcem Markem Omelkou, dále Milan Michalčík s Kateřinou Janovskou (Renault Clio Sport) a zejména Ondřej Bisaha s Petrem Pížou (Honda Civic VTi), pro něž Příbram měla být posledním krůčkem k zisku mistrovského titulu.

Ondřej Bisaha - Petr Píža, Honda Civic VTi - Rally Příbram 2013 (foto: mediasport.cz)

Bohužel, soutěž byla hned v samotném úvodu poznamenána tragickou nehodou, na základě které byla rally zrušena a do bodového stavu mistrovství nijak nepromluvila. Z hlediska šampionátu tak kvůli anulování Příbrami došlo jen k tomu, že se průběžné výsledky přepsaly na konečné. Pro Ondřeje s Petrem to tedy znamenalo, že se stali mistry MMČR ve třídě 9 pro rok 2013.

Letošní seriál vícedenních soutěží je tedy minulostí a i ve sprintech se již vše schyluje k závěru. Na programu je už jen poslední podnik ve Vsetíně a ten bude pro tým CERS performance dalším silně obsazeným závodem. Ve třídě 6 se jako obvykle ukážou Ondřej s Petrem a jejich bílo-zlatým Citroënem C2R2 Max, stejný vůz osedlá i Marcel Svačina, který se ve sprintech objeví poprvé od květnové Kopné. Třída 9 bude tradičně patřit hondám – se Civicy VTi na trať vyrazí posádky Martin Tomečka – Martin Trlifaj, Radim Koutek – Zdeněk Gajdošík a Lukáš Nekvapil – Roman Koscelník. Posledně jmenovaná dvojice bude chtít potvrdit senzační druhé místo v šampionátu, které před startem její vůbec první sezony v rally čekal jen málokdo. Na startu se neobjeví již v Jeseníkách korunovaná mistrovská dvojice Josef Vojáček – Karel Voltner, avšak jejich honda na kotárech chybět nebude. Pojede s ní totiž jedna z dalších posádek přihlášených do MČR-S.

Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance!

Jakub Hofbauer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist