www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. května 2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Miroslav Jakeš vyhrál ve Vsetíně, rallysprintovým šampionem Odložilík

19. října 2013 • 19:30

Miroslav Jakeš vyhrál závěrečný rallysprint letošní sezóny, Partr Rally Vsetín. Ani to mu však nestačilo k zisku titulu, z vysněného mistrovského prvenství se raduje dnes druhý Roman Odložilík. Na stupně vítězů je doprovodil Jan Sýkora.

Roman Odložilík - Martin Tureček (Škoda Fabia S2000) - Partr Rally Vsetín 2013

Letošní juniorský šampion Jakeš od začátku držel jednoduchý plán k zisku titulu - ve Vsetíně musel vyhrát a to se mu bez problémů dařilo. Jediným, kdo mu v první polovině závodu stíhal, byl slovenský šampion Grzegorz Grzyb, po pátém testu jej však zradil motor Fabie S2000. Na posledních dvou testech si Jakeš pohlídal vedoucí pozici a zakončil letošní hodně vydařenou sezónu absolutním vítězstvím.

Nejšťastnějším ve Vsetíně se však stal Roman Odložilík. I u něj matematika hovořila jasně - k zisku titulu mistra republiky ve sprintrally stačilo dokončit na stupních vítězů. To se bezezbytku podařilo a druhá příčka absolutně znamená pro moravského pilota po několikaletém snažení konečně prvenství v celém šampionátu.

Miroslav Jakeš - Jaroslav Novák (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) - Partr Rally Vsetín 2013

Třetí na vsetínské soutěži dojel Jan Sýkora, který se, hlavně v úvodu, nemohl po delší pauze dostat do správného tempa. Souboj o čtvrtou příčku se proměnila vteřinková bitva mezi Věroslavem Cvrčkem a Janem Dohnalem. O vteřinu a půl byl rychlejší juniorský pilot Škody Fabie S2000.

Po odstoupení Jaromíra Tomaštíka a defektu Karla Trněného dojel na šesté příčce Antonín Tlusťák následován Robertem Adolfem a nejrychlejšími produkčními vozy Martina Březíka a Jaroslava Pešla. První desítku uzavřel Petr Trnovec na další Fabii S2000.

V rámci dvoukolek byl nejrychlejší Adam Kobliha s Renaultem Clio R3, kvůli penalizaci po problémech s brzdami však klesl hlouběji do výsledkové listiny. Potřetí za sebou se tak vítězem 2WD ve Vsetíně stal Egon Smékal před Patrikem Rujbrem a Vlastimilem Maxou.

V rámci mistrovství České republiky historických vozů si připsal prvenství Jiří Petrášek, Pohár České republiky opanoval Jiří Kašpar.

Konečné výsledky Partr Rally Vsetín

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist