www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2013

Robert Kubica mistrem WRC2

31. října 2013 • 09:00

Robert Kubica a spolujezdec Maciej Baran vydobili jako první Poláci v historii rallyový titul mistrů světa. Podařilo se jim to jeden podnik před koncem seriálu, na španělské Rally Catalunya. Jediný zbývající rival Abdulaziz Al-Kuwari na této soutěži startoval s vozem WRC, tedy v jiné klasifikaci, a byl tak již bez šance na zvrácení výsledku.

Robert Kubica - Rally Catalunya 2013

„Titul ani nebyl na začátku sezony naším cílem, ale věděl jsem, že pokud se dobře adaptuju na šotolinu, tak můžeme pomýšlet na slibný výsledek,“ nechal se po Španělsku slyšet Kubica. „Věřil jsem, že dokážeme být konkurenceschopní na asfaltu, přestože jsou v mistrovství světa soutěže s velice odlišnými charaktery. Ve finále za sebou máme pět vítězství a jedno druhé místo v podnicích, které se počítaly do šampionátu. Z hlediska výsledků to skoro nemohlo být lepší.

Byla to také velice důležitá sezona z hlediska získaných zkušeností. Bylo pro mě zásadní zjistit, jak mi bude fungovat zraněná ruka, zejména na šotolině. Zpočátku to nebylo lehké, ale s každou další soutěží jsme viděli, že to je neustále lepší a lepší. Tento rok jsem měl vyhrazený hlavně na rehabilitaci, ještě mám před sebou dlouhou cestu.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist