www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2013

Rozhovor s Tomášem Kostkou o jeho kariéře v rally - 3. díl

foto

2. ledna 2014 • 08:00

První polovina sezóny 2013 Tomáši Kostkovi příliš úsměvů na rty nepřinesla. Účast na prvním vrcholu sezóny - Rallye Deutschland, se nakonec vůbec neuskutečnila a ani na náhradní Barumce se zlínskému pilotovi vůbec nevedlo. V dnešní závěrečné části si probereme druhou půlku sezóny včetně druhého vrcholu - Rallye de France, a zaměříme se i na nejbližší budoucnost.

příspěvků: 1 celý článek »

Rozhovor s Tomášem Kostkou o jeho kariéře v rally - 2. díl

foto

30. prosince 2013 • 19:00

Po úspěšné první kompletní sezóně v rally ověnčené titulem absolutního rallysprintového mistra, kterou jsme si zrekapitulovali v prvním díle, přichází pro Tomáše Kostku další zlom. Kterým směrem se ubírat dále? Jak probíhala volba programu pro rok 2013 a průběh její první poloviny, se můžete dočíst právě dnes.

příspěvků: 1 celý článek »

S Fordem v roce 2014 Hirvonen, Evans a Kubica

foto

13. prosince 2013 • 18:45

Tým M-Sport dnes oznámil jezdeckou sestavu pro mistrovství světa 2014. Posádky ve složení Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen a Elfyn Evans / Daniel Barritt nastoupí na start všech třinácti soutěží světového šampionátu. V rámci privátního týmu je pak doprovodí Robert Kubica.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke, Mads Ostberg a Khalid Al Qassimi v týmu Citroën Racing pro rok 2014

foto

13. prosince 2013 • 09:00

Citroën Racing s potěšení oznámil složení týmu pro mistrovství světa v rally 2014. Kris Meeke/Paul Nagle a Mads Ostberg/Jonas Andersson budou startovat pod hlavičkou Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team na vozech Citroën DS3 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Hyundai představil finální podobu i20 WRC (+ FOTO)

foto

10. prosince 2013 • 11:55

Korejsko-německý tým Hyundai Motorsport na tiskové konferenci představil finální podobu nového speciálu i20 WRC a jeho grafického designu pro MS 2014. Hlavním partnerem týmu se nově stal petrochemický koncern Shell, stáj tedy ponese název Hyundai Shell World Rally Team. Šéf týmu Michel Nandan rovněž představil všechny čtyři oficiální posádky.

příspěvků: 4 celý článek »

Na monacký úspěch navázal domácí titul

foto

10. prosince 2013 • 09:00

Další úspěšnou sezonu má za sebou jezdec hustopečského AGROTEC racing teamu Martin Rada. Loni získal titul ve sprintrally s Karolínou Jugasovou, letos s jejím tátou Jaroslavem Jugasem potvrdili své domácí postavení ve třídě 8 titulem ve „velkém mistráku“ (MMČR).

žádný příspěvek celý článek »

Citroën 2014: Meeke, Östberg a Al Qassimi

foto

9. prosince 2013 • 21:45

Francouzský tovární tým Citroën oznámil kompletní jezdeckou sestavu pro mistrovství světa 2014. Pro mnohé bude jeho soupiska překvapením, na druhou stranu tým už delší čas jasně deklaruje, že novou prioritou značky je okruhový seriál WTCC a aktivity ve WRC se budou pomalu utlumovat.

žádný příspěvek celý článek »

Přerozdělení soutěžních vozů a jejich tříd pro rok 2014

foto

2. prosince 2013 • 18:00

Stačil jediný týden a všechno je jinak – přejmenování tříd R1 až R5 se nakonec podle všeho nekoná, ale že by původní systém rozdělení skupin a tříd zůstal zachován, to ani náhodou. Zdá se, že od roku 2014 bude stávajících devět tříd 2 – 10 (+ skupina WRC) přeskupeno do celkem šesti kategorií označených jako RC1 - RC5. Takto upravené kategorie podstatně více odpovídají systému erkových tříd, na který se naplno přejde v roce 2017.

příspěvků: 9 celý článek »

Juho Hänninen dalším jezdcem Hyundai

foto

28. listopadu 2013 • 12:25

Hyundai Motorsport oznámil další posádku, která bude v roce 2014 reprezentovat korejskou značku v mistrovství světa. Po Thierrym Neuvillovi s Nicolasem Gilsoulem jsou na post jedné z „dvojkových“ posádek nominováni Juho Hänninen s Tomim Tuominenem.

příspěvků: 1 celý článek »

Francois Duval opět na scéně?

foto

22. listopadu 2013 • 13:15

Stává se již pravidelnou tradicí, že se v určitých časových intervalech projeví v belgických médiích a pokusí se oživit své šance na starty v mistrovství světa. Tento kolorit nebyl nabourán ani letos, kdy tento pokus přichází dokonce podruhé.

žádný příspěvek celý článek »

Výsledkový kolaps při Wales Rally GB aneb jak to tedy bylo?

foto

22. listopadu 2013 • 12:00

Při nedávné Wales Rally GB opět pozlobil výsledkový systém mistrovství světa. Tentokráte však situace nabrala výraznějších rozměrů, když konečné výsledky nebyly k dispozici ani několik hodin po dojezdu poslední rychlostní zkoušky. Co se ve Walesu stalo?

žádný příspěvek celý článek »

Připravované novinky v mistrovství světa

foto

21. listopadu 2013 • 09:00

Zatímco včera jsme se zaobírali novinkami v mistrovství světa v oblasti techniky, dnes se podíváme na připravované změny v předpisech. Ty by měla schválit světová rally komise při FIA začátkem prosince.

žádný příspěvek celý článek »

O jakých pravidlech bude jednat FIA na začátku prosince?

foto

20. listopadu 2013 • 20:00

Blíží se další jednání Světové rady motorsportu a s ním i odpověď na mnohé otázky týkající se pravidel mistrovství světa či zmrazení homologací současných vozů. Co tedy můžeme očekávat?

žádný příspěvek celý článek »

Kubica v týmu s Hirvonenem a Sordem

foto

13. listopadu 2013 • 15:00

Po krátkém porušení letitých zásad se Španělskem minulý rok, se World Rally Championship pro své finále opět vrací do tradičního domova - do Walesu. Vzhledem k tomu, že o obou titulech už je rozhodnuto, mohou všichni startující bojovat bez zábran. To platí i pro posádky Citroën Total Abu Dhabi WRT.

žádný příspěvek celý článek »

Thierry Neuville oficiálně u Hyundai

foto

5. listopadu 2013 • 13:45

Belgický jezdec Thierry Neuville se oficiálně stal jezdcem továrního týmu Hyundai. Pětadvacetiletý talent podepsal s korejsko-německým týmem víceletý kontrakt.

žádný příspěvek celý článek »

toplist