www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Vsetínské klouzání v podání Janíčka s Mikulíkem

1. listopadu 2013 • 11:00

Jako tradičně se na konci sprintové sezóny sešly posádky ve Vsetíně. Společně s nimi zde startovaly také posádky historiků a Poháru ČR. Na startu nemohla chybět ani skoro domácí dvojice Tomáš Janíček s Honzou Mikulíkem.

Tomáš Janíček - Jan Mikulík (Honda Civic Vti) - Partr Rally Vsetín 2013

Mezi posádkami startujícími v poháru byl i Tomáš Janíček s Janem Mikulíkem. „V letošním roce jsme měli v plánu absolvovat šest soutěží v Poháru. Místo zrušeného Vyškova jsme se rozhodli jet do Příbrami, která jak všichni víme skončila tragicky. To znamenalo, že jsme si nedovezli žádné body. V konečném součtu by jsme tedy na Vsetíně museli vyhrát jak třídu tak skupinu abychom mohli ještě pomýšlet na posun v celkovém pořadí. Ale už podle seznamu přihlášených bylo jasné, že tento cíl půjde splnit jen velmi těžko. A tak jsme si s Tomášem řekli, že se půjdeme prostě svést a uvidíme jak to dopadne,“ prozradil předstartovní ambice Jan Mikulík.

Kluci v prvních dvou RZ nezačali moc dobře a tak jim po první sekci patřilo 6.místo ve třídě a 8.místo ve skupině. „Byla to souhra několika okolností, ale největší podíl měla na výsledku naprosto nevhodná volba pneumatik, která pramenila z nezkušenosti s pneumatikami velikosti R16. Jednoduše řečeno v patnáctce bych stejnou směs ohřál a udržel ohřátou po celou dobu rychlostní zkoušky... Bohužel moc jiných možností nebylo a proto jsme na stejných pneu odjeli celý závod. Takže podle měnící se okolní teploty se měnily i vlastnosti našeho auta… :-( Chvilku nezatáčelo a pak zase klouzal zadek prostě bez peněz do rally nelez :-(,“ vysvětlil vlažnější začátek v soutěži Tomáš Janíček.

V další rundě erzet se Tomáši s Honzou podařilo udržet auto na cestě a navíc zajet pár slušných časů což, znamenalo posun na 4.místo ve třídě a 5.místo ve skupině. Tenhle výsledek zůstal nezměněn i po posledních dvou RZ. Díky bodům za 4. a 5. místo si kluci pojistili své pozice v tabulce a za celý rok jsou z toho dvě krásná třetí místa jak ve třídě V2 tak ve skupině V.

„Na začátku roku jsem si sám pro sebe říkal, že když by jsme byli do třetího místa ve třídě tak budu spokojený. Takže pro mě tahle sezóna dopadla dobře. Byl to nádherný zážitek startovat na tolika soutěžích a také super svezení, neboť Tomáš je fakt dobrý jezdec a i když jsme někdy neměli moc štěstí, tak to byla velká zábava. Tímto bych chtěl Tomášovi poděkovat, že mi umožnil celý rok vedle něj usedat a užít si parádní závody,“ zhodnotil letošní sezonu Honza Mikulík.

„Úplně původním záměrem bylo splnění našich stejných snů a to odjetí celé sezóny. Tento cíl byl splněn až na nějaké zrušené závody, ať z finančních důvodů pořadatele nebo kvůli tragédii. Já sám jsem na začátku doufal v lepší výsledek, ale když si vzpomenu na defekty a menší technické problémy, které nás přibrzdily tak považuji výsledek, jak ve V tak ve V2 za velký úspěch a samozřejmě si těchto výsledků velmi vážím. Největší poděkování patří Honzovi, který se mimo čtení rozpisu po celou sezonu staral a zajišťoval vše přes přihlášky, ubytování, polepy i náš mediální obraz a já už jsem jenom připravil auto a řídil,“ doplnil hodnocení sezony o své postřehy Tomáš Janíček.

„Taky musíme poděkovat všem našim partnerům bez jejichž podpory by jsme seděli doma. Dále bychom chtěli poděkovat fanouškům z CRF a AK rally fans za super podporu u trati, našim rodinám za pochopení, všem známým a kamarádům za ochotu a pomoc při přípravách. A všem ostatním jezdcům, spolujezdcům a mechanikům z Poháru ČR v rally za perfektní a pohodovou náladu během celého roku,“ vysekli na závěr sezony poděkování všem zúčastněným Tomáš s Honzou

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist