www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2013

Opel C&S a Hájek Rally Team připravují Opel Adam Rally Cup

19. listopadu 2013 • 18:00

Už příští rok by tuzemskou rallyovou scénu mohl obohatit značkový pohár Opel ADAM Rally Cup! Opel vloni oznámil návrat do motoristického sportu: V Německu a ve Francii se s vozy Opel ADAM jezdí značkové šampionáty v automobilových soutěžích, na okruzích se prohánějí upravené Astry OPC, fanouškům se již několikrát představil „ostrý“ ADAM R2. Nyní se reálně díky partnerství tuzemského zastoupení značky Opel a zkušeného Hájek Rally Teamu v projektu „Opel motorsport“ reálně rýsuje projekt tuzemského poháru pro mladé talenty Opel ADAM Rally Cup!

Opel Adam R2

„Opel má sport v genech: DTM, rally, okruhy, formule – tam všude vozy Opel zanechaly nesmazatelnou stopu. Velmi se nám tedy líbí myšlenka návratu značky Opel do automobilových soutěží i v ČR a SR a plně podporujeme Hájek Rally Team při přípravě poháru Opel ADAM Rally Cup,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení automobilky Opel.

„S Kadettem jsme pro značku Opel vybojovali titul mistrů Evropy a je logické, že jsme s Opelem chtěli spolupracovat i po našem avizovaném přestupu od historiků k horké současnosti,“ říká Ctirad Hájek, majitel týmu Hájek Rally Team a promotér seriálu Opel ADAM Rally Cup. „Nadchla mě myšlenka německého Opel ADAM Cupu a jeho motto „Hledá se nový Walter Röhrl“. Pohár pro mladé jezdce na dostupné technice v ČR trochu chybí, takže pokud uvidíme dostatečný zájem soutěžních posádek a podaří se dotáhnout do konce všechna jednání s Opelem a sponzory, je velmi reálná šance na odstartování projektu Opel ADAM Cup v národním šampionátu Sprintrally už v roce 2014.“

První velkou akcí, kde se Opel C&S a Hájek Rally Team jako partneři v projektu Opel Motorsport představí, bude tradiční „Setkání mistrů“ na autodromu v Sosnové u České Lípy, které se koná již během nadcházejícího víkendu 23. a 24. listopadu.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist