www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2013

Na monacký úspěch navázal domácí titul

10. prosince 2013 • 09:00

Další úspěšnou sezonu má za sebou jezdec hustopečského AGROTEC racing teamu Martin Rada. Loni získal titul ve sprintrally s Karolínou Jugasovou, letos s jejím tátou Jaroslavem Jugasem potvrdili své domácí postavení ve třídě 8 titulem ve „velkém mistráku“ (MMČR).

Martin Rada - Jaroslav Jugas (Alfa Romeo 147) - Rallye Monte Carlo 2013

Jak je už několik let tradicí, sezonu zahájili Martin Rada s Jaroslavem Jugasem zdařilým startem na 81. ročníku slavné Rallye Monte Carlo. Cílovou rampu protnuli na 24. místě absolutně, desátí mezi dvoukolkami a s pohárem za vítězství ve třídě 8.

„Určitě to bylo nejtěžší Monte, které jsem, kdy odjel. O to více nás výsledek potěšil, figurovali jsme v desítce dvoukolek a dostali jsme i poháry za vítězství ve třídě 8. Opět se potvrdilo, že Monte je každým rokem naprosto odlišným závodem, i proto se na tento slavný závod rád vracím,“ popsal pilot AGROTEC racing teamu. A jeho slova budou platit i pro leden příštího roku. Hustopečská Alfa Romeo 147 se opět vrátí na tratě v okolí Gapu a následně v Přímořských Alpách nad monackým knížectvím.

AGROTEC racing teamu se však dařilo i na domácích tratích. Výsledkem byl zisk mistrovského titulu MMČR ve třídě 8. Z pěti startů Martin Rada třikrát zvítězil ve třídě 8 (Šumava, Hustopeče, Barum), na domácích tratích AGROTEC rally Hustopeče to dokonce znamenalo patnácté místo v absolutní klasifikaci mezi plejádou výkonově silnějších speciálů.

„Na tuto sezonu jsme postavili novou alfu v poslední faceliftové verzi, avšak premiérový start na Rally Český Krumlov pro nás skončil havárií. Na dalších závodech se nám dařilo už mnohem lépe. Nové auto prokazovalo spolehlivost a, výjimkou byla Rally Bohemia, kde jsme prorazili olejovou vanu. Jinak jsme dokázali třídu 8 vyhrávat a připsali si i některá dobrá umístění ve dvoukolkách.

Za našimi výsledky stojí práce celého teamu, mechanici mnohokrát odvedli perfektní práci a dokázali alfu vždy výborně připravit a v průběhu soutěže udržovat v kondici. Za to patří poděkování Luboši Horáčkovi, Broňkovi Dofkovi, Pepovi a Martinovi Bláhovi a také Tomáši Křízovi.

Tato sestava se v průběhu roku vzorně starala o oba týmové vozy, neboť kromě našeho úspěchu v MMČR získal AGROTEC rating team zásluhou Martiny Daňhelové a Karolíny Jugasové i prvenství v Dámském poháru 2013 a titul vicemistryň ve třídě 8 ve sprintrally.

Osobně chci poděkovat za výbornou spolupráci Jaroslavu Jugasovi , jenž má také velký podíl na našich úspěších. Nemohu ani zapomenout na naše rodiny, poděkovat za jejich podporu a trpělivost. A bez koho by to určitě nešlo, jsou partneři týmu, a těm patří rovněž velký dík,“ hodnotí letošní sezonu Martin Rada.

Tu následující odstartuje Agrotec racing team na lednové Rallye Monte Carlo (14. – 19. ledna 2014). V dalším průběhu se opět objeví na českých tratích v MMČR.

„V příští sezoně se opět představíme v MMČR a pokud bude čas a finance, ve druhé polovině roku bychom rádi ještě jednou vyjeli do zahraničí. Pro příští rok bude pro nás velkou výzvou plánovaná změna tříd ze strany FIA a zařazení naší Alfy Romeo 147 do kategorie RC4, kde budeme soupeřit s vozy třídy R2 a A/1600, včetně KITů. Propozice jsou v tomto duchu už vypsány pro Monte Carlo, uvidíme, zda podobné členění tříd bude platit i v Česku. Určitě to nebude jednoduché, ale rozhodně zajímavé. Věřím, že příští sezóna nám přinese zajímavý sport a krásné závodění a doufám, že naše fanoušky a partnery opět nezklameme,“ naznačil výhled do nového roku Martin Rada.

Agrotec Autoklub v AČR
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist