www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

Jiří Vantuch je se sezonou velmi spokojený

10. prosince 2013 • 10:00

Na začátku tohoto roku jsme vůbec nevěděli, co pojedeme a s čím. Chtěli jsme jet u Sparrow šest závodů v rámci malého mistráku, ale nedorozuměním a nejspíš také moji nedostatečnou komunikací s týmem jsme najednou neměli u Sparrow v malém mistráku s čím jet - všechny Hondy byly zamluvené na celý rok.

Jiří Vantuch - Petr Motz (Honda Civic Vti) - Barum Czech Rally Zlín 2013

Priorita byl malý mistrák, a tak jsem koketoval s plánem jet ve třídě 8 u někoho jiného, ale největším lákadlem bylo koupit svoje vlastní auto. Na výběr byla Honda Civic 1,6 VTI a Renault Clio sport. Od obou těchto variant jsem nakonec upustil a znovu jsem oslovil Sparrow, z čehož dva dny před uzávěrkou přihlášek na Šumava Rally Klatovy vznikl plán vycházející z určitého rozpočtu, a sice jet 4 závody velkého mistráku - Šumavu, Hustopeče, Barum a Příbram. Říká se, že s jídlem roste chuť, a tak do plánu pak ještě operativně přibyla domácí Bohemia Rally.

Šumava Rally Klatovy se zcela nesla v duchu opatrnosti, učení se s cílem dojet až do cíle. Byla to moje první vícedenní soutěž a ke všemu na vodě, blátě a posypovém štěrku, na který mě Vena Dunovský, můj o mnoho zkušenější kolega a kamarád z týmu obzvlášť upozorňoval. Už předem jsem věděl, že mi v první etapě nebude sedět RZ Svrčovec a v druhé etapě RZ Vojnice, což se nakonec potvrdilo. Velký respekt byl z RZ Černíkov a Malenice, kde jsme ale zajeli kupodivu docela dobře kromě nočního Černíkova, kde mi kluci Bisaha se Sojkou ukázali, jak se jezdí v noci a mlze.:) Naopak, těšil jsem se na RZ Poleňka a Nuzín. Petr Motz se zase obával, jak se vypořádám s okruhovou RZ, kde byla vysoká koncentrace diváků - nakonec jsem prý mile překvapil.:) I přes veškerou snahu jsme se nakonec nevyhnuli chybám ani dvěma krizím, kterými pro nás mohla soutěž skončit, a to ve druhé etapě. Měli jsme ale štěstí, které chybělo Sojkovi (ulomené kolo) a Lukašíkovi (defekt v poslední RZ), a tak jsme nakonec brali krásné druhé místo ve třídě.

Po Rally Český Krumlov, kterou jsem sledoval prostřednictvím internetu ze slunné pláže na ostrově Kréta jsem se už nemohl dočkat Agrotec Petronas Rally Hustopeče. Tato soutěž pro mě osobně byla se Vsetínem díky příjemné, domácí atmosféře nejpříjemnějším zážitkem z celé sezóny. Rovněž charakter rychlostních zkoušek se změnami povrchu mě velmi bavil. Od prvních metrů jsem si to užíval a bylo to i přes výlet do pole osázeného jakýmsi karfiólem znát i ve výsledcích, kdy jsme si během 2 zkoušek vybudovali téměř půlminutový náskok na druhého Lukašíka. Do startu třetí, již noční zkoušky zbývalo 20 sekund, když nám komisaři oznámili, že je RZ zrušena v důsledku havárie a jede se objízdnou trasou. To bylo dost stresující, neboť jsme měli informace z vysílaček komisařů o havarovaném vozidle a v tu chvíli jsem si opravdu nepřál nic jiného, než aby byla posádka v pořádku. Do poslední zkoušky dne jsme navíc odstartovali za slabého deště, který se v průběhu změnil v doznívající průtrž mračen, tak jsme se snažili na slikách opravdu pouze dojet. Asi jsme nebyli sami, protože po prvním dni jsme měli na posádku za námi náskok téměř jedné minuty. Jak jsme v pátek dobře skončili, tak jsme v sobotu špatně začali. První sobotní zkouška Starovice - nedobrzdění, výlet do pole a 20 s. ztráta na soupeře. Druhá RZ Šitbořice - příliš velká rychlost při vjezdu do hlubokého bláta, nezvládnutí levé trojky a zastávka o kmínek stromu (asi ho tam vysadil František Dobrota, rodák z blízké vesnice, abychom se o něj zastavili:)). Následovalo trápení s neskutečně vibrujícím autem co cíle zkoušky, po níž následovalo seskupení. Tam jsme auto zkontrolovali, vyčistili kola od bláta a usoudili, že budeme pokračovat v závodě. Nicméně vibrace ve větších rychlostech přetrvávaly, tak jsme nakonec byli rádi, že jsme i následující vložky bez větších časových ztrát odjeli a že už jedeme do servisu. Diagnóza zněla ohnuté rameno - kluci ze Sparrow během půl hodiny vyměnily celý závěs pravého předního kola a šli jsme do dalších dvou sekcí po dvou zkouškách. O pro nás skvělém druhém místě jsme definitivně rozhodli až na poslední vložce, i když musím uznat, že kluci se také museli vyrovnávat s technickými problémy. Tímto bych chtěl zároveň pozdravit Martina Špaňhela, který slíbil, že nás bude celý rok sledovat.:) Je to fakt bezva chlap, který si na nic nehraje, i když by mohl vzhledem k tomu, co ve své kariéře sportovce dokázal.

Jiří Vantuch - Petr Motz - 2013

Další soutěží, kterou jsme zařadili do programu operativně nad plán, byla legendární Bohemia Rally. Tady byl úplným nováčkem i můj spolujezdec Petr Motz. Sice ji rok před tím odtrénoval, ale odjel pouze 1 RZ..... Oba jsme věděli, že to je technicky asi ta nejtěžší soutěž, která se u nás jede. O to větší to byla výzva, navíc pro mě za humny od domova. Celý náš výkon tady lze popsat několika slovy: velké očekávání, velké nasazení (chtěli jsme porazit Jirku Sojku) = velké chyby (i díky nezkušenostem při psaní rozpisu), velké krize s velkým štěstím zvládnuté, velké časové ztráty. Na druhou stranu krásné, charakterově odlišné vložky, ovšem strašně těžké. Tady jsem si sáhl poprvé na dno už při čtvrtečních seznamovacích jízdách, o sobotní etapě nemluvě. Za zopakování stojí první průjezd Sychrovem, a sice skokanský výlet mezi stromy na louku s následným pokusem dostat se stylem „slalom“ mezi stromky zpět na trať, což ale vůbec nebylo na slikách a trávě jednoduché, jeden z těch stromků prostě nechtěl uhnout - takže jsme po kontaktu s ním přeskočili úzkou asfaltovou silničku a už jsme zase byli na louce v trávě... V tu chvíli to fakt moc velká legrace nebyla (odneslo to opět rameno zavěšení předního kola), ale když jsem se pak díval na video, musel jsem se sám smát a nevědět, že to jsme my, pochyboval bych, že dotyčný pilot je ve zcela střízlivém stavu.:) Nutno podotknout, že do toho skoku jsme jeli hodně dobře a rychle - mohli jsme skončit už na tom samém mostku, co Sýkora.:)(to jsem zjistil až po shlédnutí reportáže a video sestřihů posádky). Ale neskončili.:) Nakonec jsme tedy do cíle šťastně dojeli a body za třetí místo ve třídě jsme vzali všemi deseti.

Barum Czech Rally Zlín - tady se i poslední posádka ve startovním poli musí díky divákům cítit jako superstar. Pro nás to byla další etapa na naší cestě za v tu chvíli reálně možným umístěním v šampionátu na jednom z prvních třech míst ve třídě. Sem jsme jeli hájit průběžné třetí místo třídy 9 před domácím Lukašíkem, zklidnit přitom styl jízdy po divoké Bohemce a pokusit se bodově co nejvíce přiblížit absentujícímu Sojkovi. Vše z toho se v podstatě povedlo. Dokonce jsme na 12 bodů stáhli i díky stávkující technice nebodujícího Bisahu, takže 5. místo ve třídě a výrazný časový odstup od soupeřů kvůli defektu na poslední vložce nás v tu chvíli ani tak nebolel.

Jiří Vantuch - Petr Motz (Honda Civic Vti) - Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2013

Po té, co jsme do programu zařadili Bohemia Rally, jsme přemýšleli, jestli vůbec poslední podnik, kterým byla Enteria Rally Příbram jet. Jelikož šlo při shodě okolností o titul ve třídě, nebylo jiné možnosti. To bychom prostě týmu Sparrow za celý rok spolupráce nemohli udělat. Nebudu se tajit tím, že jsme chtěli minimálně druhé místo urvat a tajně jsme mysleli i na... Osud tomu všemu chtěl ale jinak a závody skončily ještě dřív, než pořádně začaly, a to tím nejhorším, nejsmutnějším způsobem. Tady jsou veškerá sportovní vítězství a prohry jen malichernou drobností. Vzpomínáme na Tebe, Honzíku.

Vsetín jsem jel ve své krátké kariéře zatím každý rok a letos jsem nemohl vynechat, i když byl pouze dva týdny po smutné Příbrami. Bylo to už tzv. mimo soutěž, protože velký mistrák byl za námi a tady jsme se chtěli prostě důstojně rozloučit se sezónou a užít si poslední letošní soutěžní kilometry. Závody byly jako každý rok skvělé, i když jsem je letos poprvé nedokončil - výlet do lesa na houby.:) Přesto jsem s výkonem maximálně spokojený, což umocnila sms od Veny Dunovského:„...myslím, že to byl tvůj suverénně nejlepší výkon letos...“. Těch slov si vážím a dává mi to motivaci jít do toho příští rok znovu.

Co říct závěrem...osobně jsem dosáhl zatím asi životního výsledku v rallysportu a své první kompletně odjeté sezóně. Třetí místo ve třídě 9 Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rally je skvělým a na začátku roku neočekávaným výsledkem. Moc mě těší i 4. místo v Pirelli Cupu. Zažil jsem vzrušení, radost, adrenalin, pocit úspěchu, poznal jsem nové lid, nové kamarády, ale také smutek.. Stálo mě to minimálně 22 nocí a ještě o něco více dní v roce, které jsem nemohl trávit s rodinou, se svými úžasnými holkami, přítelkyní a dcerkou, o úsilí při zajišťování a pokrytí rozpočtu, který byl nakonec překročen o 100% původního plánu nemluvě. Vyloženě zklamaný jsem z toho, že na konci té letošní cesty chybí pozvánka na vyhlášení Mistrů rallysportu - ve třídě 9 neodjelo daný počet podniků předepsaný počet posádek (nevyšlo to o jeden závod nezapočítaný jedné z posádek). Přesto příští rok do toho chci jít znovu, i když tentokrát v rallysprintech a samozřejmě se Sparrow. Snad se nám podaří sehnat i nějaké sponzorské peníze. Bez toho to půjde jen těžko. Přeji všem kolem motorsportu a rallysportu příjemný konec roku, krásné vánoce a šťastný Nový rok.

Jiří Vantuch
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist