www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Riku Tahko uvažuje o mistrovství Evropy

19. prosince 2013 • 16:30

Finský jezdec Riku Tahko, známý českým fanouškům ze startů na Jänner Rallye, uvažuje o plnohodnotném vstupu na mezinárodní scénu, když by chtěl pravidelněji startovat v mistrovství Evropy.

Riku Tahko - Markus Soininen (Mini John Cooper Works WRC) - Neste Oil Rally Finland 2013Riku Tahko - Lasse Hirvijärvi (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Jänner Rallye 2008

„Vidím v mistrovství Evropy velký potenciál. Je to ideální příležitost pro soukromé jezdce, jak ukázat své jezdecké schopnosti a zaujmout tak řadu manažerů či případných sponzorů,“ řekl Riku Tahko.

Devětadvacetiletý rodák z Espoo se v posledních letech soustředil na starty v domácím šampionátu s produkčním Mitsubishi, poslední dva roky si ozvláštnil startem s Mini John Cooper WRC. Se stejným vozem ve specifikaci RRC pak jel i závod evropského poháru v Turecku, který zakončil havárií ve velké rychlosti.

„Letošní sezóna se nám výsledkově moc nepodařila, přesto jsem spokojený se svým progresem a dosahovanými časy oproti jiným pilotům. Věřím tomu, že je ideální čas přestoupit na zahraniční scénu. Jako vždy, všechno je o penězích. Na celém projektu pracuju už od léta, momentálně to vypadá 50 na 50. Určitě nebudeme startovat na Jänneru, ten je pro nás moc brzo. Určitě bych chtěl startovat na závodech v Lotyšsku a Estonsku a budu rád, když se nám podaří do programu přidat více dalších závodů. Chtěl bych si to zkusit i na asfaltu, přestože s tímto povrchem nemám téměř žádné zkušenosti,“ řekl Riku Tahko.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist