www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Škoda v Essenu ukáže koncept nového soutěžního vozu Fabia R5

foto

26. listopadu 2014 • 12:00

Ryzí emoce přiveze Škoda na letošní Essen Motor Show. Vůbec poprvé bude k vidění studie budoucího soutěžního vozu Škoda Fabia R5.

žádný příspěvek celý článek »

Skoda Deutschland se stahuje z ME, Wiegand končí

foto

25. listopadu 2014 • 11:00

Překvapivý krok přichystal na konci letošní sezóny svým fanouškům i prvnímu jezdci tým Skoda Deutschland. Oproti předchozím plánům nakonec nebude pokračovat na mezinárodní scéně a stahuje se do národního šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Nová Škoda Fabia R5 v „zebřím“ designu fascinuje na Facebooku, YouTube a Twitteru

foto

21. listopadu 2014 • 12:20

Budoucí soutěžní vůz značky Škoda fascinuje publikum na sociálních sítích po celém světě. Videa a fotografie s maskovaným vozem Fabia R5 v „zebřím“ designu dosahují na Facebooku, YouTube a Twitteru rekordních čísel. Koncept špičkového soutěžního vozu vyvinutého v Mladé Boleslavi bude veřejnosti poprvé představen od 29. listopadu do 7. prosince na Essen Motor Show.

žádný příspěvek celý článek »

Kolečko se polámalo

foto

18. listopadu 2014 • 11:00

Posádka MH Racing teamu si z Tour de Corse odváží smíšené pocity. Skvěle rozjetý poslední závod sezony zastavilo až vylomené kolo, které zhatilo veškeré šance na titul. Martin Hudec s Petrem Pickou se tak stali vicemistři Evropy v produkčních vozech pro rok 2014.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Tour de Corse od Josefa Petrů

foto

17. listopadu 2014 • 17:00

Posledním dílem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla Tour de Corse. Soutěž na francouzském středomořském ostrově Korsika se přesunula do jižnějších partií i historického podzimního termínu. Na náročné rychlostní zkoušky se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Josef Petrů, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Stéphane Lefebvre juniorským mistrem Evropy

foto

13. listopadu 2014 • 11:00

Stéphane Lefebvre a Thomas Dubois získali v barvách týmu Peugeot Rally Academy druhý mezinárodní titul v sezóně. Kévin Abbring a Sebastian Marshall ukončili letošní sezónu také úspěšně, svůj Peugeot 208 T16 dovedli na třetí místo. Na letošní rallye také proběhla oslava 30 let vozu T16, které se účastnili bývalí jezdci Michèle Mouton, Bruno Saby a Jean-Pierre Nicolas.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Tour de Corse od Svena Kolluse

foto

12. listopadu 2014 • 23:00

Posledním dílem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla Tour de Corse. Soutěž na francouzském středomořském ostrově Korsika se přesunula do jižnějších partií i historického podzimního termínu. Na náročné rychlostní zkoušky se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Sarrazin na Korsice pokořil čistokrevné soutěžáky

foto

9. listopadu 2014 • 21:30

Dva starty a dvě vítězství. Takové je letošní rallyové skóre pro úspěšného francouzského pilota, Stéphana Sarrazina, který dokázal při letošní poslední soutěži mistrovství Evropy opanovat legendární asfaltovou Tour de Corse.

žádný příspěvek celý článek »

Esapekka Lappi je novým šampionem ERC

foto

9. listopadu 2014 • 20:35

Značka ŠKODA si potřetí v řadě zajistila titul v mistrovství Evropy FIA v rally (ERC). Posádka Esapekka Lappi - Janne Ferm sice finále sezóny na Korsice nedokončila, přesto tito tovární jezdci vedou klasifikaci jezdců a spolujezdců a jsou mistry.

žádný příspěvek celý článek »

Kalendář mistrovství Evropy FIA rally 2015 odtajněn

foto

7. listopadu 2014 • 13:30

Rovnou desítku soutěží bude mít na svém programu šampionát starého kontinentu v nadcházejícím roce. V něm se bude zápolit od ledna do listopadu na sněhu, asfaltu i šotolině. První podobu kalendáře dnes po poledni uveřejnil Eurosport, který je promotérem seriálu.

žádný příspěvek celý článek »

'Kajto' vyhrál korsickou kvalifikaci

foto

6. listopadu 2014 • 14:55

Kvalifikační rychlostní zkoušku posledního podniku letošního mistrovství Evropy, legendární Tour de Corse, opanoval polský jezdec Kajetan Kajetanowicz. Ten byl o sedm desetin sekundy rychlejší než druhý Stéphane Sarrazin, který na středomořský ostrov dorazil přímo z šanghajského dílu okruhového šampionátu WEC. Třetí skončil aktuální rallyový mistr Francie Julien Maurin.

žádný příspěvek celý článek »

Lappi stojí před ziskem titulu v ERC

foto

4. listopadu 2014 • 14:10

Ve finále sezóny mistrovství Evropy FIA v rally (ERC) má pilot značky Škoda Esapekka Lappi volnou cestu na stupně vítězů: uvolnil mu ji jeho kolega Sepp Wiegand, který se kvůli požáru svého vozu v přípravném testu nebude moci postavit na start legendární „Tour de Corse“, která se pojede od čtvrtka do soboty.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Tour de Corse

foto

2. listopadu 2014 • 20:00

Závěrečným dílem letošního mistrovství Evropy bude Tour de Corse. Na francouzském ostrově se i tentokráte sejde zajímavé startovní pole, jak ostatně naznačuje konečně oficiálně stvrzený seznam přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

T&T ve Valais: I malý útes může potopit skvělou loď (+video)

foto

29. října 2014 • 08:00

Svoji pouť letošním evropským šampionátem pokračovali Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát na Rallye International du Valais ve švýcarských alpách. Po jinak bezproblémovém průběhu pro ně měla horská soutěž jedoucí se na tratích s extrémním převýšením smolný závěr v podobě menší havárie.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye du Valais od Josefa Petrů

foto

28. října 2014 • 16:00

Předposledním dílem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla Rallye du Valais. Na náročné rychlostní zkoušky v překrásné přírodě švýcarských velehor se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Josef Petrů, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

toplist