www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2013

Citroën Racing Trophy CZ 2013 bilancoval sezonu

20. prosince 2013 • 09:00

V prostředí motokárové Praga Areny se uskutečnilo slavnostní zakončení Citroën Racing Trophy CZ 2013, kde byla korunována vítězná posádka Egon Smékal – Monika Hýbnerová.

vyhlášení CRT CZ 2013 - zleva: Monika Hýbnerová, Egon Smékal, Tomáš Pletka, Kateřina Juráňová

Citroën Racing Trophy CZ je nejdéle fungujícím značkovým seriálem v Česku, vozy francouzské značky Citroën bojovaly o zajímavé finanční prémie už popáté v řadě. Pohár byl letos vypsán jen pro vozy Citroën DS3 R3T tř. 5, což se trochu odrazilo na celkové účasti, přesto byl zástupce společnosti Gekon Racing a promotér seriálu Tomáš Pletka s uplynulým rokem spokojen.

„Sezona proběhla podle očekávání. Ztráta podpory modelů C2 R2 MAX ovlivnila počet startujících, přesto zejména Egon Smékal letos potvrdil kvality modelu DS3 R3T, když na každém závodě bojoval o čelní příčky ve dvoukolkách. A ve třídě 5 se neztratili ani další piloti. Navíc jsme mohli v CRT CZ na Barumce přivítat Australanku Molly Taylorovou, která byla před několika dny korunována vítězkou Dámského poháru v evropském šampionátu,“ bilancuje Tomáš Pletka.

Egon Smékal neměl v průběhu sezony v CRT CZ 2013 zásadního konkurenta. Nakonec během roku nasbíral 76 bodů a zaslouženě zvítězil. Tím si za celkové vítězství zajistil voucher na 10 tisíc euro na náhradní díly. „Každá koruna je v dnešní době dobrá, proto jsem rád za možnost závodění pod hlavičkou CRT CZ. Když si mohu díky výsledkům v poháru vyjet nějaký bonus, pak se určitě lépe ´dýchá´. Se sezonou musím být spokojen. Vstoupil jsem do ní s novým týmem a během roku jsme se posunuli hodně daleko, co se týče nastavení auta a dalších poznatků o jeho fungování. A v tom bych viděl hlavní klíč k letošním úspěchům,“ přiznává Egon Smékal.

Konečné výsledky Citroën Racing Trophy CZ 2013:

Soutěžící získali během sezony finanční prémie v celkové hodnotě 22 850 € + další atraktivní ceny.

1. Egon Smékal – Monika Hýbnerová: 76 bodů, 10 500 € + 10 000 € voucher na náhradní

díly za celkové vítězství

2. Petr Chodura – Karel Žáček: 27, 2 350 €

3. Tomáš Pletka – Ondřej Vichtora: 0 (neboduje do CRT)

4. Molly Taylor – Seb Marshall: 0

5. Antonín Matys – Aleš Vaněček: 0

6. Szymon Kornicki – Przemek Bosek: 0 (startoval v polském šampionátu)

Zakončení sezony se zúčastnila i vítězka speciální soutěže pro dámské posádky Czech Women Talent DS3 R1 Lucie Červenková, která v sezoně obsadila druhé místo v Dámském poháru. Vůz Citroën DS3 R1B, který se bude moci nově účastnit CRT CZ 2014, v sezoně úspěšně prezentoval i Adam Kobliha.

V rámci večera, kterého se zúčastnil i český olympionik Petr Koukal (badminton), byla představena i programová vize na sezonu 2014. Citroën Racing Trophy CZ se uskuteční na pěti závodech MMČR. Pro rok 2014 je vypsán pro vozy Citroën DS3 R3T a Citroën DS3 R1B.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist