www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2014

Novikov oficiálně potvrdil neúčast v MS 2014

26. prosince 2013 • 13:00

S ruským talentovaným mladíkem Jevgenijem Novikovem je to od začátků jeho kariéry jako na houpačce. Nyní se opět dostává do těch zápornějších hodnot, když musel oficiálně potvrdit neúčast v kompletním seriálu MS 2014.

Evgeny Novikov - Rally de Portugal 2013

Jeho kariéru stíhaly vzestupy a pády. Dokázal být rychlý a dokonce bojovat o vítězství, mnohem častěji se však trápil a boural.

Pro sezónu 2013 dostal jedinečnou příležitost v továrním týmu M-Sport, kde se však i přes několik dílčích výkonů propadl na post týmové trojky a v závěru roku se vysloveně trápil. To již věděl, že nad ním jeho hlavní mecenáš přestal držet ochrannou ruku a vyhlídky do budoucna nebyly příliš růžové. Situaci neulehčil ani vstup Hyundaie a velká rošáda na jezdeckém trhu - Novikovovi chyběla rychlost a spolehlivost, aby se dostal do placených týmů (VW, Hyundai), na angažmá u Citroënu a M-Sportu mu zase chyběly peníze.

Přesně na štědrý den tak přišlo očekávané nepříznivé prohlášení ohledně nejbližší budoucnosti Novikova. „Bohužel, Jevgenij s největší pravděpodobností vynechá sezónu 2014 v mistrovství světa v rally kvůli nedostatku financí,“ prohlásil Michail Lepekov, šéf ALM Rally Teamu.

Evgeny Novikov - Rally de Portugal 2013

Třiadvacetiletý pilot tak určitě vynechá kompletní sezónu v MS. Přesto by to pro něj nemusela být nutně konečná, lidé kolem něj pracují na omezeném programu startů ve vybraných závodech MS se zapůjčeným speciálem WRC.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist