www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2014

Hayden Paddon bude pokračovat s Hyundaiem

foto

15. prosince 2014 • 15:40

Již delší dobu bylo známo, že novozélandský pilot Hayden Paddon bude pokračovat v mistrovství světa a jedinou otázkou bylo, s jakým vozem se představí. Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že bude pokračovat s Hyundaiem.

žádný příspěvek celý článek »

Kubica se Solbergem v barvách Pirelli?

foto

12. prosince 2014 • 23:00

V posledních dnech internetem kolují zvěsti o možném návratu Pettera Solberga do automobilových soutěží. Dnes konečně dostaly tyto úvahy konkrétnější rámec, když byla seriózními italskými médii potvrzena jednání s Pirelli.

příspěvků: 2 celý článek »

Simone Tempestini plánuje útok na titul v JWRC

foto

12. prosince 2014 • 22:00

Jedním z nejlepších rumunských jezdců současnosti je bezpochyby Simone Tempestini. Kromě nezbytných jezdeckých schopností má za sebou i dostatečné finanční zázemí, takže není překvapením, že má v příštím roce velké plány.

žádný příspěvek celý článek »

Stéphane Lefebvre v roce 2015 nevysedne z auta

foto

12. prosince 2014 • 19:00

Tým Citroën patří k největším vychovatelům talentů za poslední dekádu. Jeho sítem prošli takoví jezdci jako Sébastien Loeb, Sébastien Ogier či Thierry Neuville. Nejnovějším přírustkem je Stéphane Lefebvre.

žádný příspěvek celý článek »

Mads Østberg s Citroën Racing také v roce 2015

foto

4. prosince 2014 • 18:00

Norský pilot Mads Østberg a jeho švédský spolujezdec Jonas Andersson budou startovat v mistrovství světa WRC na DS3 WRC také v roce 2015. Sezonu zahájí společně s posádkami Sébastien Loeb - Daniel Elena a Kris Meeke - Paul Nagle při Rally Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Velké spolujezdecké čachry na konci roku

foto

27. listopadu 2014 • 13:00

Konec každé sezóny je tradičně ve znamení změn mezi týmy případně výměnou soutěžního náčiní. Výměna spolujezdců však není tak obvyklá. Velké překvapení přichystal českým fanouškům již dříve Pavel Kohout, v posledních dnech se přidalo překvapení i v zahraničí.

žádný příspěvek celý článek »

Budou v MS zakázány mezičasy do aut?

foto

27. listopadu 2014 • 08:00

Zasílání mezičasů z jednotlivých rychlostních zkoušek přímo do soutěžních aut patří k jednomu z největších nešvarů, který zabíjí současné mistrovství světa v automobilových soutěžích. V současné době se bojuje o to, aby tato vymoženost byla od nadcházejícího roku zakázána.

žádný příspěvek celý článek »

Kalendář JWRC 2015 bez Německa, zato s Maxem

foto

26. listopadu 2014 • 19:00

Mezinárodní automobilová federace oznámila kalendář juniorského světového šampionátu pro nadcházející sezónu. Zároveň zveřejnila také úpravy v předpisech, které se budou JWRC v roce 2015 týkat.

žádný příspěvek celý článek »

Mladé jezdecké složení M-Sportu v roce 2015: Evans a Tänak

foto

24. listopadu 2014 • 22:00

Po odchodu finského pilota Mikko Hirvonena do soutěžáckého důchodu oznámilo vedení továrního týmu M-Sport jezdecké složení na příští sezónu. A žádné překvapení se nekoná, sestavu bude tvořit dvojice mladíků.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB od André Lavadinha

foto

21. listopadu 2014 • 16:15

Závěrečným podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Wales Rally GB. Na tradičně zablácené rychlostní zkoušky se kromě početného pole vydal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, jehož snímky z této soutěže si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke zůstává u Citroënu i v další sezoně

foto

21. listopadu 2014 • 09:00

Po přesvědčivých výkonech v jeho první kompletní sezoně ve WRC pojede Kris Meeke na DS3 WRC také v sezoně 2015. Britský pilot bude pokračovat se svým irským spolujezdcem Paulem Naglem.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën vicemistrem světa WRC

foto

20. listopadu 2014 • 08:00

Osmého pódia dosáhl pilot Citroën Total Abu Dhabi World Rally Teamu a zajistil tak druhé místo v Poháru konstruktérů WRC. Mads Ostberg a Jonas Andersson totiž dojeli třetí ve Wales Rally GB. Kris Meeke a Paul Nagle si po dramatickém průběhu posledního dne zajistili šestou pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po fantastickém posledním dni na Wales Rally GB devátý

foto

17. listopadu 2014 • 11:00

Dnes ráno by si sám na sebe nevsadil. Tovární jezdec Hyundaie Hayden Paddon necelých šest vteřin pozadu, rychlý a nekompromisní Robert Kubica o dalších sedmnáct vteřin opodál. 46 kilometrů na uklouzaném bahnitém povrchu rychlostních zkoušek posledního dne Wales Rally GB slibovalo pořádný souboj o desáté místo celkové klasifikace a jeden bod do hodnocení celé sezony.

žádný příspěvek celý článek »

Wales Rally GB vyhrál Ogier, Hirvonen se loučí stříbrem

foto

16. listopadu 2014 • 14:40

Sébastien Ogier celkem suverénně zvítězil ve Wales Rally GB a definitivně tak potvrdil obhajobu titulu mistra světa. S kariérou továrního jezdce se loučící Mikko Hirvonen vyhrál souboj o druhou příčku nad chybujícím Meekem a s mistrovstvím světa se rozloučil stylovou stříbrnou příčkou.

žádný příspěvek celý článek »

Mikko Hirvonen se loučí s kariérou v MS (+ video)

foto

6. listopadu 2014 • 14:50

S nadcházející poslední soutěží letošní sezóny mistrovství světa FIA 2014 se hodlá se svou aktivní soutěžáckou kariérou rozloučit pilot továrního týmu Ford, Mikko Hirvonen. Po Wales Rally GB se tak završí třináctileté působení finského pilota v nejvyšší lize světových automobilových soutěží.

žádný příspěvek celý článek »

toplist