www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Petter Kristiansen pojede juniorský evropský šampionát

1. ledna 2014 • 22:45

Jedním z prvních jezdců, kteří oznámili svou plánovanou účast v nově vzniklém juniorském šampionátu v rámci seriálu mistrovství Evropy, je norský mladík Petter Kristiansen, který bude startovat s vozem Škoda Fabia R2.

Petter Kristiansen (©Foto: Magne Trolsrud)

Rodák z malé norské vesničky Kolbu je znám českým fanouškům ze sezóny 2012, kdy pravidelně startoval v soutěžích Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích v rámci Fabia Cupu. V sezóně 2013 se vrátil výhradně na domácí kolbiště, kde vybojoval za volantem Fabie R2 třetí příčku ve své třídě. K tomu všemu přidal jeden start v Itálii za volantem Renaultu Clio R3

Pro nadcházející sezónu však chystá mnohem zajímavější program. V domácím norském šampionátu budou startovat společně se svým hlavním sponzorem Geit Helge Frøslidem s vozy Subaru Impreza Sti (doplní je ještě Frøslidův patnáctiletý Haakon Sveen s Fordem Fiesta ST).

Nezůstane však u domácích startů, Petter Kristiansen se stává prvním jezdcem, který oficiálně oznámil účast v juniorském evropském šampionátu. Společně se svým stálým spolujezdcem Ole Kristianem budou startovat s osvědčenou Škodou Fabia R2. „Se škodovkou jsem už sžitý, takže naším současným cílem je samozřejmě boj o vítězství v JERC. Bude to pro nás vynikající krok, během kterého budeme navíc sbírat zkušenosti se čtyřkolkou jakožto součást plánů na rok 2015. Ale samozřejmě, naší jednoznačnou prioritou bude JERC a na domácím kolbišti se budeme hlavně učit se čtyřkolkou,“ řekl Petter Kristiansen.

Synnfjellet.com Rally Team (©Foto: Magne Trolsrud)
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist