www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2014

M-Sport vytvořil světový Drive DMack Fiesta Cup

10. ledna 2014 • 12:00

M-Sport přišel před letošní sezónou o kontrakt, v rámci kterého připravoval vozy pro juniorský světový šampionát. Nabízela se tak otázka, co udělá s nevyužitými, ale připravenými Fiestami R2?

Driver DMack Fiesta Cup

Odpověď přichází v těchto dnech. Společně s výrobcem pneumatik DMack se rozhodli vytvořit Drive DMack Fiesta Cup. Má to být projekt na podporu mladých jezdců, žádný věkový limit však oznámen nebyl.

Seriál bude sestávat z pěti soutěží, konkrétně z Portugalska, Polska, Finska, Německa a Francie. M-Sport na těchto pět závodů připraví identické Fordy Fiesta R2 a to za základní cenu 99 950 liber, což je zhruba 120 000 euro. Vítěz celého seriálu by měl dostat k dispozici Ford Fiesta R5 na celou sezónu WRC2 v roce 2015.

Nabídka je to hodně lákavá, uvidíme však, jestli se na to jezdci v konkurenci JWRC, WRC3 a ve své podstatě i juniorském evropském šampionátu, chytnou. Na rozdíl od JWRC totiž nezískají oficiální titul mistra světa, základní poplatek 99 500 liber je totiž skutečně jen základní a po zkušenostech s M-Sportem z předešlých dvou ročníků je potřeba počítat s hodně vysokými dodatečnými náklady za poškozené díly na autě.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist